PEP SPISKAO POLA MILIJARDE EVRA, A SITI NIJE ŠUTNUO NA GOL

Autor:

Sport

06.04.2018

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši trener Barselone i Bajerna Pep Gvardiola doveden je pre dve godine u Mančester siti kako bi prebogatim vlasnicima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ispunio želju i osvojio Ligu šampiona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pozdrav koji govori više od reči: Jirgen Klop i Pep Gvardiola

U to ime Španac je potrošio 529 miliona evra na pojačanja, a doživeo je da njegova skupocena igračka u debaklu od Liverpula (3:0) u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona ne uputi nijedan jedini šut u okvir gola rivala.

REŠETALI GOLMANA
 

Podatak koji najbolje govori o nemoći gostiju kaže da je njihov napadač Gabrijel Žesus u prvom poluvremenu šest puta dodao loptu ka saigračima, od toga triput kada je izvodio loptu sa centra posle primljenog gola!

Ako su "građani" stradali bez ispaljenog metka, šta tek reći za odbranu, koja je primila tri gola u intervalu od 19 minuta i dozvolila Salahu, Okslejd-Čembrlejnu i Maneu da izrešetaju brazilskog golmana Edersona. Gvardiola je, poučen prošlogodišnjim iskustvom kada je u trileru osmine finala poražen od Monaka (5:3, pa 1:3), odlučio da pojača odbrambeni bedem kao da kreće u rat sa nekom omanjom svetskom zemljom. Samo na nove defanzivce potrošio je 243,5 miliona evra ove sezone, a precizni britanski statističari izračunali su da čak 52 zemlje troše manje novca na odbranu i bezbednost. Ni to nije upalilo, a ofanzivna mašina Jirgena Klopa koristila je svaki pedalj prostora da kazni svaku grešku zadnje linije Sitija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Oduvao "građane": Aleks Okslejd Čejmberlen

SVI IH OTPISALI

Tako je budućem šampionu Engleske ostala samo nada da bi pred svojim navijačima narednog utorka mogao do čuda i plasmana u polufinale. Menadžer Sitija je na kraju žalio što njegov tim nije postigao gol na Enfildu iako je objektivno bio daleko od tog cilja.

- Nismo stvorili šansu za gol jer su se oni duboko branili. Bio nam je potreban jedan gol, ali nismo ga dali. Za njih je dobro što nisu primili gol. Bili su neverovatni pred našim golom - rekao je Gvardiola.

Španac je istakao da veruje da njegov tim ipak može do polufinala iako su ga svi već otpisali.

- Niko ne veruje da možemo da prođemo dalje, ali već sutra ćemo početi da se ubeđujemo da možemo. Verujem u ovu ekipu. Pokazali su mi dosta dobrih stvari ove sezone. Imamo još 90 minuta i moramo da probamo. Pre toga nas očekuje duel sa Mančester junajtedom, ali imaćemo tri dana da se spremimo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading