Lane Jovanović o šansama Srbije na SP: I BRAZILCI SU LJUDI, MI IMAMO KVALITET ČAK I ZA POLUFINALE!

Autor: Večernje novosti

Sport

08.04.2018

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jednu od najvećih pobeda od osamostaljenja Srbije naša fudbalska reprezentacija ostvarila je na Mundijalu u Južnoj Africi 2010. godine protiv Nemačke. Strelac jedinog gola za pobedu "orlova" bio je Milan Jovanović koji je za "Večernje novosti" analizirao grupu koja nas čeka u Rusiji ovog leta.

Jovanović: Mi imamo jake adute, ne treba se opterećivati prognozama

Pre početka priče o narednim rivala naše selekcije, Jovanović je istakao da ga poraz od Australije u odlučujućem meču za prolazak iz grupe na SP i danas boli.

– Taj poraz je bio i ostao najljuća rana moje generacije. Po svim analizama, odigrali smo najbolje prvo poluvreme protiv “kengura”, ali smo izgubili, na neshvatljiv, banalan način. I sada sam uveren da smo imali snage i kvalitet da dođemo čak do polufinala. Ambijent, atmosfera i drugarstvo u reprezentaciji su bili fenomenalni, imali smo igrače svetske klase poput Stankovića, Vidića, Žigića, tada u najvećoj snazi. Selektor Antić je svojim znanjem, iskustvom i šarmom sve vrhunski vodio. Ipak, nije nam se dalo da napravimo nešto više - rekao je Jovanović za “Večernje novosti”.

Popularni Lane nije želeo da poredi svoju generaciju sa ovom koja će nastupiti u Rusiji.

– Praviti neke paralele baš je nezahvalno. Slavoljub Muslin je imao pravu viziju u kvalifikacijama, kada su u prvi plan iskočili Mitrović i Tadić. Golman Stojković je branio za desetku, nametnuli su se i neki igrači koji su u svojim klubovima bili u drugom planu. Sada je na Mladenu Krstajiću ostalo da nadogradi taj projekat. Odlično je upućen, bio je Muslinov pomoćnik, ima ogromno fudbalsko iskustvo kao bivši veliki igrač, pa funkcioner. Mlad je stručnjak, ali to ništa ne znači. Vidite i sami koliko sada ima velikih trenerskih imena koji su poput njega rano “gurnuti u vatru” - naglasio je Jovanović.

Nije želeo da komentariše lučaj oduzimanja kapitenske trake Branislavu Ivanoviću.

– Izbegavam sve polemike. Kao bivši reprezentativac, a sada navijač i čovek koji je emotivno vezan za Srbiju, bezrezervno sam uz “orlove”. Jedino još utakmice naše selekcije gledam i doživljavam sa posebnom strašću i zato ću uvek biti uz ovo momke i maksimalno ih podržavati. Velika je stvar što su se plasirali na Mundijal i sve što budu napravili u Rusiji je dodatni plus. Iz iskustva znam da rezultat neće zavisiti samo od taktike, voljnog momenta, pa i forme. Na ovakvim takmičenjima bez sreće nema ničega - dodao je bivši fudbaler Vojvodine, Šahtjora, moskovske Lokomotive, Standarda, Liverpula i Anderlehta.

Ukoliko prođu grupu, moglo bi da se desi da reprezentativci Srbije u nokaut fazi odmere snage sa Nemačkom.

– Svetski su prvaci, ali nisu nepobedivi. I oni su ljudi, kao i Brazilci sa kojima ćemo takođe igrati. Uz Špance, po meni, ove dve selekcije su najveći favoriti za osvajanje titule prvaka sveta. Mi ne treba da se opterećujemo očekivanjima, prognozama. Imamo opet jako adute, Bane Ivanović je pokazao da je stub odbrane, Kolarov pleni iskustvom, Mitrović je sve bolji, od Tadića i Ljajića se očekuje da imaju taj “vic” u veznom redu… I jako je važno da se Matić odmori i osveži do šampionata, pošto je očigledno da su ga preforsirali u Mančesteru, pa je često delovao umorno u reprezentaciji - zaključio je Jovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading