Kejn ne odustaje: Verujem da mogu da stignem Salaha

Autor:

Sport

09.04.2018

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač Totenhem Hotspura Hari Kejn izjavio je da ima želju da prevaziđe egipatskog ofanzivca Mohameda Salaha na vrhu liste strelaca Premijer lige i osvoji „Zlatnu kopačku.“

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hari Kejn

Engleski napadač je u dosadašnjem toku sezone postigao 24 gola, pet manje od Egipćanina, koji po dolasku iz Rome blista u dresu tima sa "Enfilda".

- I dalje verujem da mogu da ga stignem. I dalje je ostalo šest kola do kraja. Ja moram da se usredsredim na svoju igru, ne mogu da utičem na to kako će on igrati. Ja ću do kraja sezone vredno raditi u svakom slučaju - rekao je 188 centimetara visoki napadač.

Totenhem je proteklog vikenda slavio protiv Svonsija, a mnogi su mislili da je Kejn postigao gol u 63. minutu nakon slobodnog udarca koji je izveo Kristijan Eriksen. Međutim, pogodak je pripisan Eriksenu, iako Kejn tvrdi da je imao dodir sa loptom.

- Kunem se životom svoje ćerke da sam dodirnuo loptu, ali sada ne može da se uradi ništa u vezi sa tim - rekao je Kejn.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hari Kejn

Kejn će pokušati da postane prvi fudbaler od Francuza Tijerija Anrija, koji će laskavu nagradu osvojiti tri puta zaredom. Anri je priznanje osvajao 2002, 2004, 2005 i 2006. godine.

Sa druge strane, 24-godišnji Kejn je u prethodne dve sezone u Premijeršipu postigao 25 i 29 golova, a u tekućoj sezoni je propustio utakmice zbog povrede članka.

Fantastični Salah, koji će sa Kevinom de Brujneom iz Mančester sitija voditi veliku bitku za najboljeg igrača sezone u engleskom šampionatu, propustio je u subotu Mersisajd derbi sa Evertonom zbog povrede prepona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading