Kome će biti treća sreća? DVA DERBIJA SU VEĆ ODIGRANA NA DANAŠNJI DAN!

Autor:

Sport

14.04.2018

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na programu je 157. večiti derbi, koji će verovatno mnogo jasnije postaviti stvari uoči nastavka šampionata na tabeli. Partizanu samo pobeda igra, dok crveno-beli i sa bodom zadržavaju značajnu prednost u prvenstvenoj trci.

RepublikaFoto: Starsport
Treći put u istoriji večiti ukršaju koplja 14. aprila

Međutim, u svakom derbiju mali deo uloge nosi i tradicija, a ona je zanimljiva što se tiče mečeva koji su odigrani na današnji dan u prošlosti.

I Partizanu i Zvezdi se po jednom posrećilo baš na 14. april, pa će na ovaj dan potražiti i novu pobedu u najvećem okršaju domaćeg fudbala.

Prvi put je to bilo 1982. godine u 70. večitom derbiju, kada su crveno-beli po pljusku gostovali velikom rivalu i ubedljivo ga savldali - čak sa 4:1. Poveli su tada fudbaleri Zvezde preko Milka Đurovskog, da bi pred 35.000 navijača do poluvremena izjednačio Živković.

Međutim, nije to demoralisalo crveno-bele, koji su u nastavku preko Šestića (dva gola) i Đorđića stavili tačku na ubedljiv trijumf protiv Partizana.

Drugi duel večitih rivala na današnji dan odigran je 2001. godine, takođe na stadionu crno-belih, samo što je epilog bio drugačiji. Slavio je "parni valjak" sa 2:1 golovima Ilieva i Saše Ilića, dok je jedini pogodak za Zvezdu postigao Goran Drulić. Penal za tim iz Ljutice Bogdana pri rezultatu 1:1 nije iskoristio Branko Bošković, pošto je njegov udarac ukrotio Radovan Radaković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading