FK PARTIZAN: Od rivalstva do primitivizma, šta bi rekao Rajko Mitić?

Autor:

Sport

14.04.2018

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Partizan je odmah posle 157. "večitog derbija" objavio saopštenje ogorčen što niko od odgovornih iz Crvene zvezde nije reagovao na "akciju" njenih navijača, koji su doneli ogroman crveno-beli falus, napravljen od balona, do lože gde su sedeli funkcioneri Partizana.

RepublikaFoto: Starsport
Ilustracija: Foto

Uz uvredljive poruke na račun potpredsednika Partizana Vladimira Vuletića (koji nije bio na stadionu "Rajko Mitić"), grupa navijača Crvene zvezde je sa severne tribine donela taj penis do zapadne tribine i, uz odobravanje ostatka tribine, donela ga do lože gde su sedeli čelnici Partizana.

U saopštenju Partizana istaknuto je da su funkcioneri Partizana koji su bili na utakmici, među kojima predsednik Milorad Vučelić i finansijski direktor Miloš Vazura, bili izloženi "vulgarnom, kukavičkom i primitivnom linču".

- Sport, čiji je smisao uvek bio viteško nadmetanje i časna poruka da se u porazu ne treba uniziti a u pobedi uzvisiti, na stadionu Rajko Mitić doživeo svoj moralni kolaps i ljudski bankrot. Igrači Crvene zvezde su zasluženo trijumfovali na utakmici jer su ovu pobedu, izgleda, više želeli. Međutim, FK Partizan je na ovoj utakmici dočekan suprotno rečima Marka Miljanova da je junaštvo sebe odbraniti od drugog a čojstvo drugoga odbraniti od sebe. Večeras nije bilo ni čojstva ni junaštva. Vladao je primitivizam severnom tribinom ovog stadiona kojim je najgrublje i najvulgarnije vređen potpredsednik FK Partizan, prof. dr Vladimir Vuletić. Međutim, nečasni, kukavički i primitivni linč doživeli su prisutni najviši predstavnici FK Partizan, gotovo ceo Upravni odbor, predvođen predsednikom Miloradom Vučelićem i generalnim direktorom Milošem Vazurom - piše u saopštenju Partizana.

 
RepublikaFoto: Starsport
Ilustracija: Foto

Crno-beli su istakli da je početkom drugog poluvremena "ogromni helijumski falus visio" nad glavamafunkcionera Partizana u svečanoj loži koja nosi ime jednog od najvećih sportista i fudbalera Crvene zvezde.  

- Kako bi na taj isti falus gledali Rajko Mitić ili Dragan Džajić u vreme kada je bilo rivalstva ali nije bilo ovakvog primitivizma? - pita se Partizan u saopštenju.

- Uprkos činjenici da ovo nije prvi put da uprava FK Partizan biva izložena neprijatnostima i pokušajima linča u loži stadiona Rajko Mitić, uprkos okolnosti da se upravi Crvene zvezde nikad bio šta slično nije desilo u loži Partizanovog stadiona, uprkos nameri da se, dolaskom na ovu utakmicu oda počast fudbalkoj igri i domaćinima, gost je od domaćina doživeo ono što nije odlika srpskog čoveka kroz njegovu istoriju. Ukoliko su ovo vrednosti koje promoviše jedan srpski klub, ukoliko je ovo mera ljudskosti i poštovanja rivala, nama nije više mesto u bilo kakvoj komunikaciji sa zvaničnicima FK Crvena zvezda.

- Pozivi na linč funkcionera FK Partizan i izlaganje nesvakidanjpj neprijatnosti prisutnih gostiju uslovili su da delegacija našeg kluba napusti svečanu ložu stadiona Rajko Mitić. Ovim činom su se domaćini upisali u nečasnu knjigu onih kojima, kako Njegoš veli, tragovi smrde nečovještvom a ako na ovo, najzad, ne reaguju organi FSS, reagovaće FK Partizan i istorija - navodi se u saopštenju Partizana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading