Napoli iskoristio kiks "Dame": Ludilo na meču Fiorentina - Lacio

Autor:

Sport

18.04.2018

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aktuelni šampion Italije Juventus remizirao je sa Krotoneom na strani 1:1, u okviru 33. kola italijanske Serije A. Kiks lidera iskoristio je Napoli, koji je posle preokreta savladao Udineze 4:2 i prišao na četiri boda zaostatka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Juventusa

Juve je dobro otvorio meč u Krotoneu i golom Aleksa Sandra u 17. minutu došao u vođstvo.

I u nastavku je Stara dama imala inicijativu, posed od preko 70 odsto lopte, ali uprkos tome nije uspela da sačuva tri boda. Igrao se 65. minut kad je Simi došao do odbijene lopte i glavom je sproveo u mrežu. Juve je do kraja svim silama pokušavao da dođe do trijumfa, međutim, bezuspešno. Najbolju šansu propustio je Iguain u 72. minutu.

Takav ishod iskoristio je Napoli da se vrati u šampionsku trku. Napolitanci su imali dosta problema sa Udinezeom, koji je vodio 1:0, pa 2:1, ali su na kraju došli do pobede - 4:2.

Jankto je bio strelac za Zebre u 41. minutu, da bi u 45+2. Insinje poravnao. Ipak, u 55. goste je u novo vođstvo doveo Ingleson, da bi do kraja meča usledio potpuni preokret. Albiol je pogodio u 64, Milik u 70, a Toneli u 75. minutu za trijumf domaćeg tima.

Već u narednom kolu očekuje nas meč koji bi mogao da reši dileme oko šampiona ili da unese pravu dramu u šampionat. U Torinu se sastaju Juve - Napoli.

Ako je u Napulju bilo uzbudljivo, onda je u Firenci viđeno pravo ludilo - dva crvena kartona u prvih 14 minuta, vođstvo Fiorentine 2:0 i 3:2, na kraju pobeda Lacija 4:3!

Sve je krenulo u sedmom minutu kad je golman domaćih Sportielo isključen zbog igranja rukom van 16 metara, ali je nedugo zatim na drugoj strani crveni dobio Murđija, pa su dva tima preko 75 minuta igrala sa desetoricom.

U takvoj konstalaciji snaga, Viola se bolje snašla u početku, pa je golovima Veretua u 16. i 31. iz penala povela 2:0. Međutim, do poluvremena je bilo nerešeno, strelci za Lacijale bili su Alberto u 39. i Kaseres u 45+1.

U 54. Veretu het-trikom vraća prednost na stranu Fiorentine, a onda su Anderson u 69. i Alberto, drugim golom, u 73. doneli veliki preokret i važan trijumf u borbi za Ligu šampiona.

Lacio je sada četvrti sa 64 boda, koliko ima i trećeplasirana Roma, koja je savladala Đenovu 2:1.

Golove za Vučicu dali su Under u 17. i Zukanović autogolom u 52. Jedini strelac za goste bio je Lapadula u 61.

Milan je remizirao sa Torinom na strani 1:1. Bonaventura je doveo Rosonere u vođstvo u devetom, da bi De Silvestri u 71. postavio konačan rezultat, na asistenciju Ljajića.

De Silvestri nije dočekao kraj meča, pošto je u finišu isključen, a verovatno najznačajniji trenutak meča dogodio se na samom početku, kad je Beloti promašio penal.

Milanezi su sada šesti sa 54 boda.

U ostalim mečevima, Sampdorija je dobila Bolonju 1:0, Sasuolo je istim rezultatom savladao Veronu na strani, dok su SPAL i Kjevo igrali bez golova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading