Rusi rastužili brojne navijače: MOSKVA ZABRANILA TOČENJE ALKOHOLA TOKOM MUNDIJALA!

Autor:

Sport

26.04.2018

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zemlja koja je na svetskom nivou poznata po konzumaciji alkohola, Rusija, rešila je da uvede prohibiciju za vreme održavanja Svetskog šampionata u fudbalu, za sada u Moskvi, a možda i u ostalim delovima zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Alkohol neće moći da se kupi nigde u Moskvi

Na poslednjoj sednici parlamenta u Moskvi gradske vlasti su rešile da zabrane točenje alkohola na i oko stadiona, ali i u udaljenijim gradskim kvartovima iz sigurnosnih razloga.

Za sada je ova odluka usmerene samo na moskovsku oblast, a u njoj će se igrati sledeći mečevi: nama najinteresantniji u prvoj fazi, Srbija - Brazil, kao i Rusija - Saudijska Arabija, Portugal - Maroko, Danska - Francuska, Argentina - Island, Nemačka - Meksiko, Belgija - Tunis i Poljska - Senegal. U prestonici Rusije će biti odigrana i dva meča osmine finala, jedno polufinale, kao i završna borba za titulu.

Ukoliko se zadesi poneki navijač u alkoholisanom stanju na tribinama gradske vlasti su objavile pravilnik o postupanju sa takvim licima i gde može što pre da im se ukaže pomoć.

Inače, prema poslednjim podacima, najviše alkohola po glavi stanovnika popiju - Belorusi (14,4 litara na godišnjem nivou), zatim slede žitelji Litvanije (12,9), Andore (12,4), Grenade (11,9), Češke i Francuske (po 11,8), a tek onda Rusije (11,5). Srbija je na 30. poziciji sa 9,6 litara godišnje po punoletnom stanovniku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading