GVARDIOLA: Hvala Inijesti, zbog njega bolje razumem ovu igru

Autor:

Sport

27.04.2018

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da uspeh koji je Barselona postigla u poslednjih 15 godina ne bi bio moguć bez Andresa Inijeste.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Andres Inijesta

33-godišnji veteran je u petak saopštio da će krajem sezone, posle 22 godine provedene u Kataloniji, naputiti "Kamp Nou".

Inijesta je sa Barselonom osvojio 31 trofej - osam puta popeo se na pobedničko postolje španske lige, a trofej Lige šampiona podizao je četiri puta u karijeri.

Nekadašnji strateg katalonskog kluba, a sadašnji menadžer Sitija Pep Gvardiola govorio je o svojoj nekadašnjoj uzdanici.

- Mogao bih da potrošim mnogo minuta govoreći o tome šta je Andres Inijesta značio za Barselonu i fudbal. Ono što je Barselona dožvela u poslednjih 15 godina ne bi bilo moguće bez njega - istakao je Gvardiola i dodao:

- Moram da mu se zahvalim na tome što mi je pomogao da razumem ovu igru bolje samo gledajući šta radi na terenu. Toliko titula je osvojio i bio je primer za to kako treba da se ponašaš kao profesionalac, na terenu i van njega. Hvala mu na svemu što je učinio i želim mu svu sreću u budućnosti.

Inijesta je pod Gvardiolinim patronatom svojio tri ligaške titule, kao i dve titule Lige šampiona, a strateg "građana" se nada da Inijestin odlazak neće prekinuti Barsin pobednički niz.

- Nadam se da će se, pošto se penzioniše, vratiti u Barselonu i da će podučavati mlade igrače onome što je i sam izvodio na terenu. Vreme koje sam proveo sa njim bilo je sjajno, prvo sam mu bio saigrač, a onda i trener. Mnogo toga sam naučio od njega - zaključio je 47-godišnjak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading