I glavne sudije i pomoćnici kao video asistenti na Mundijalu

Autor:

Sport

01.05.2018

07:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je spisak od 13 arbitara, koji će na Svetskom prvenstvu u Rusiji imati ulogu video asistenata (VAR).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
VAR tehnologija

Video asistenti će pomagati glavnom arbitru prilikom najvažnijih trenutaka na utakmicama, a koristiće tehnologiju, koja je već primenjena u više državnih šampionata i u nekim međunarodnim takmičenjima. 

FIFA je prilikom odabira video asistenata birala one iskusnije aktivne sudije, a prednost su imali oni koji dolaze iz zemalja gde se VAR već koristi, kao i oni koji su sistem isprobali na međunarodnom nivou. 

Iz evropskih zemalja najbrojniji su:
 Italijani 

Danijele Orsato, Paolo Valeri i Masimilijano Irati

Portugalci Artur Soareš i Tijago Martins
Nemci Bastijan Dankert i Feliks Cvajer
Poljak Pavel Gil
Holanđanin Dani Makeli

Takođe, ulogu video asistenata će imati i Abdulrahman Al Jasim (Katar), Vilton Sampajo (Brazil), Geri Vargas (Bolivija) i Mauro Viljano (Argentina). 

FIFA je navela da je moguće da video asistenti budu i neki od glavnih sudija i pomoćnika, koji će voditi mečeve u Rusiji. 

Za SP u Rusiji je određeno 36 glavnih arbitara i 63 pomoćne sudije, a među njima se nalaze i najbolji srpski sudija Milorad Mažić, kao i pomoćnici Milovan Ristić i Dalibor Đurđević. 


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading