Milojević među legendama: Titula i sa klincima i sa prvotimcima

Autor:

Sport

03.05.2018

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strateg Crvene zvezde Vladan Milojević tek je treći trener koji je i sa omladincima i sa seniorima Crvene zvezde podizao pehar namenjen najboljem u državi.

RepublikaFoto: Starsport
Vladan Milojević

To su pre njega uspele samo dve legende Zvezde, Dragoslav Šekularac i Vladica Popović.

Trener Zvezde za jednu sezonu uradio više nego njegovi prethodnici za minule dve decenije. Izborio je "proleće" u Evropi prvi put posle 26 godina i osvojena je titula na dominantan način.

 Druga Zvezdina zvezda Dragoslav Šekularac radio je kao trener mlađih kategorija u Crvenoj zvezdi. Sa omladincima Crvene zvezde uspeo je da osvoji titulu, a taj uspeh ponovio je 1990. godine sa prvim timom sa "Marakane".

Dve godine kasnije, crveno-beli su osvojili titulu šampiona pod vođstvom Vladice Popovića, trenera koji je prethodno osvojio Interkontinentalni Kup. Vladica Popović je ranijih godina takođe bio i trener u Zvezdinoj školi fudbala, i sa omladincima je uspeo da osvoji titulu u Omladinskoj ligi.

RepublikaFoto: Starsport
Proslava titule

Od tada, pa sve do danas, nijedan trener nije mogao da se pohvali da je do šampionske titule doveo i omladince i prvi tim Crvene zvezde. Punih 26 godina kasnije, to je uspeo Vladan Milojević. Prethodno, Milojević je 2011. godine trenirajući Slavoljuba i Dragoljuba Srnića, Filipa Stojkovića, Gorana Čaušića, Uroša Spajića, Marka Dmitrovića... uspeo da se domogne titule šampiona Omladinske lige u vremenima kada je Zvezda, pa samim tim i njena škola, bila u fazi posrtanja.

Sa dvojicom od pomenutih fudbalera, Slavoljubom Srnićem i Filipom Stojkovićem, Vladan Milojević osvojio i seniorsku titulu šampiona države. A, simbolično, nakon takođe 26 godina, Crvena zvezda je pod vođstvom Vladana Milojevića odigrala jedan evropski meč na "proleće".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading