ZBOG OVAKVIH STVARI JE SALAH EGIPATSKI FARAON

Autor:

Sport

05.05.2018

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mohamed Salah nastavlja da oduševljava iz nedelje u nedelju fenomenalnim partijama na terenu, ali to nastavlja da čini i kada nije u kopačkama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mo Salah

Sredinom prošlog meseca saznali smo da je preko svoje fonadacije započeo izgradnju bolnice i škole u rodnom seocetu Nagrig, lociranom oko 80 kilometara severno od Kaira.

Spomenute investicije vredne su preko 2.000.000 evra, ali je to bio samo početak.

Neverovatni Egipćanin nastavio je da ispunjava misiju koju je sebi davno zacrtao, pa je tako sada donirao pet hektara zemlje i oko 400.000 evra za izgradnju bazne stanice za preradu pijeće vode, odnosno sistem kanalizacije. 

- Ne mogu da vam objasnim koliko nama sve ovo znači, najiskrenije. Zbog svega što je uradio za nas, ali i za ceo Egipat. Bez teksta sam. Vidite i sami da ne mogu da zadržim emocije i dok samo govorim o tome - kaže jedan od lokalnih profesora i nastavlja: 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mohamed Salah

- Dolazi i dalje kada god može da nas obiđe. Za nas nikada nije bio stranac, niti će to ikada postati. Čak sam se jednom i izdrao na njega jer ide kroz selo bez obezbeđenja. Upitao sam ga da li je svestan šta je postao u međuvremenu, a on mi je samo odgovorio – "Ovo je moj dom, moj selo – ovde mi nije potrebno obezbeđenje. Opet, nikada ga nećete čuti kako priča o svojoj humanitarnoj organzaciji, prosto ne voli da priča o tome". 

Oči,  gotovo 100.000.000 sunarodnika, biće uprte u njega i tokom leta, pošto će posle tri decenije posta predvoditi "Faraone" na Svetskom prvenstvu, dok će on u međuvremenu Liverpulu pokušati da donese šestu titulu u Ligi šampiona, prvu posle mitskog finala 2005. godine protiv Milana. 

Veliko finale na programu je 26. maja u Kijevu, a rival će im biti aktuelni vladar – madridski Real, koji se nalazi u pohodu na treći uzastopni "ušati" pehar, rekordni trinaesti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading