Oproštaj Vengera od "Emirejtsa": Fudbal je umetnost za koju je potrbno tri igrača

Autor:

Sport

06.05.2018

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duel Arsenala i Barnlija u pretposlednjem kolu Premijer lige biće poslednji na kome će Arsen Venger predvoditi ekipu na domaćem terenu. Francuski stručnjak ističe da će se jednom vratiti na čuvene Emirate.

RepublikaFoto: instagram.com/arsenal
Arsen Venger

Posle 22 sezone provede na klupi Tobdžija, Venger će napustiti klub. 

Od domaćih navijača oprostiće se u nedelju, kada će voditi poslednju utakmicu na Emiratima. Kako je najavljeno, pred početak meča biće priređena i svečanost u to ime.

- Ono što će mi najviše nedostajati je samo takmičenje. Zajednički osećaj, znanje da delite emocije sa ljudima sa kojima radite svakodnevno. Cilj koji imate ispred sebe. Nedostajaće mi i pritisak, jer je to ono za šta znam ceo svoj život. Ono što je isto svim timovima koje sam vodio kroz godine je želja da se povežemo svi i da pomognemo igračima da igraju zajedno. To znači da je najmanje tri fudbalera trebalo da učestvuje u svakom potezu, da pokažu talenat, da dokažu da je fudbal umetnost - kazao je Venger i dodao:

- Klub je prošao kroz vrlo težak period u poslednjih deset godina. Ipak, osećao sam posle 2016. godine da ćemo moći da se ponovo nadmećemo za titule. Ono što nisam mogao da predvidim je da će klub finansijski dostići neki drugi nivo, koji će sve učiniti težim. Ipak, mislim da će se Arsenal vratiti i ponovo boriti za titulu šampiona Premijer lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Arsen Venger

Iskusni Francuz istakao je i da ne zna čime će se baviti u narednom periodu, ali da od fudbala neće odustati.

- Ne znam. Možda ći posle tri sedmice reći sebi da ne budem glup i da se vratim na posao. Ne mogu da zamislim dan u životu bez fudbala. Čak i ako ne budem radio, gledaću ga.

Upitan hoće li se vratiti na Emirate u budućnosti, Venger je odgovorio:

Naravno, zašto da ne?

Utakmica između Arsenala i Barnlija na programu je od 17.30.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading