NEMAC U PROBLEMU: Novinar koji je otkrio Ruse ne može na Svetsko prvenstvo

Autor:

Sport

13.05.2018

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Haju Sepeltu, nemačkom sportskom novinaru, koji je pokrenuo doping skandal o ruskim sportistima, zabranjen je ulazak u Rusiju, odakle je trebalo da izveštava sa Svetskog prvenstva u fudbalu.

RepublikaFoto: instagram.com/fifaworldcup

Predsedavajući Sportskog komiteta nemačkog parlamenta rekao je da je neodobravanje vize Sepeltu "ne samo neopravdano, već i skandalozno", prenosi AP.

Direktor Nemačkog fudbalskog saveza Rajnhard Grindel zatražio je od FIFA da održi slobodu štampe.


FIFA je u međuvremenu saopštila da je Sepeltova akreditacija već odobrena, ali da pokušavaju da dobiju još informacija od Rusije u vezi ovog slučaja.

- Uopšteno govoreći, sloboda štampe je od najviše važnosti FIFA-i i uvek pokušavamo da predstavnicima medija pružimo najbolje moguće uslove za pokrivanje FIFA-inih događaja - saopšteno je iz FIFA.

Sepelt radi za nemačku televiziju ARD, koja je u petak saopštila da je njegova viza za Rusiju proglašena nevažećom, sa obrazloženjem da se nalazi na listi ljudi koji su nepoželjni u Rusiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading