Iliev rezimirao ne samo sezonu nego i rad uprave u protekle dve ipo godine

Autor:

Sport

25.05.2018

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U razgovoru za klupsku televiziju, Ivica Iliev je najpre napravio rezime učinjenog ne samo u ovoj sezoni, nego u protekle dve i po godine, od kada je preuzeo funkciju sportskog direktora kluba.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Ivica Iliev

Sve koji su možda zaboravili, podsetio je u kakvoj je situaciji tada bio Partizan, u odnosu na sadašnju, šta je u međuvremenu osvojeno na domaćoj sceni, urađeno u Evropi i šta je obećavano...

- Svima nama bih čestitao uspešnu sezonu, koja se završila najuspešnije moguće, osvajanjem Kupa.

Kažu ljudi, "zašto se hvalite", a mi samo iznosimo činjenice i argumente i neka neko kaže da to nije tako. S druge strane, većina medija, čast izuzecima, osporava sve učinjeno, pokušava da uruši sistem, klub, sportski sektor, da obezvredi sve...

- Pre dve i po godine, krenuli smo u neku ideju, možda sa prejakim rečima, obećanjima, pa hajde da vidimo da li smo ta obećanja ispunili - napravio je Iliev kraći uvod, a onda krenuo redom...

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Ivica Iliev i Miroslav Đukić

- Minus 26 te zime 2016. u odnosu na Zvezdu, jedini mogući trofej - Kup, koji je tada mogao da se osvoji, mi smo ga osvojili.
Krenula je rekonstrukcija ekipe, najavljivali smo ozbiljne igrače, koji su počeli da dolaze. Veliki igrači, možda i najveći od stranaca koji su ikada igrali na ovim prostorima. S druge strane, krenuli su i rezultati. Sledeće sezone dupla kruna, preko dve godine bez poraza u derbiju... Prošla, 2017. godina najuspešnija u istoriji kluba.

- Onda smo posle duple krune rekli šta nam je prioritet. Igrali smo na tri fronta, nikada nije postojao nijedan trener ovde koji je uspeo na sva tri fronta da bude uspešan - objašnjava Iliev.


Posebno je naglasio koliko je u javnosti omalovažen uspeh u Evropi, koji je samo par meseci ranije delovao kao nešto nedostižno.

- Ušli smo nikad superiornije u LE, kada smo ušli, najavili smo prolaz grupe, kada su se svi smejali.

Mi smo kolo pre kraja grupne faze to uradili! A onda odjednom, kao da je sve to normalno...

- Dva-tri meseca je prošlo od smejanja, od nečeg nerealnog, do komentara da to nije ništa...
Onda dolazimo do toga da smo osvojili još jedan trofej, nikada u istoriji Partizan nije tri puta uzastopno osvajao Kup.

RepublikaFoto: Starsport
Navijači Partizana

- Naravno, prvenstvo ima veću težinu u odnosu na Kup, i u Engleskoj, Španiji... Ali, u Francuskoj trofej Kupa predaje predsednik, u Španiji kralj. Mi smo ti koji obezvređujemo Kup'', poručuje Iliev.
On je podsetio i na bitnu razliku kada je u pitanju finansijska situacija u klubu u odnosu na perid od pre dve i po godine.

- Sećate se da je bila blokada kluba, četiri plate su kasnile, došli smo do toga da su te plate isplaćene, dug smanjen, investirano je u terene, autobus, stadion...
Kako je to urađeno? Dobrim radom, prodajom igrača, vrhunskim radom svih struktira kluba - naglašava Iliev.

Ne beži ni od nekih stvari koje nisu išle kako se očekivalo, a kao jedan od retkih primera naveo je revanš utakmicu u PLzenju, u 1/16 finala Lige Evrope.

- Sigurno je blo minusa ove sezone, najžalije mi je zbog Plzena, jer smo u prvoj utakmici bili toliko bolji, da smo u revanšu zaslužili da budemo odvažniji.

- Nismo imali ni sreće u pojedninim utakmicama. Sećam se da smo imali po pet-šest šansi, kada lopta nije htela u gol. A prošle sezone smo pobeđivali u nekim utakmicama i sa jednim šutem u gol.
Prioritet koji smo stavili pred stručni štab bila je - Evropa! Mi smo to i pričali i obećavali i uradili, iako niko nije verovao. Naravno da će doći i neki loš trenutak, postoje i rivali koji se bore na svoj način, ali mi smo generalno napravili jednu uspešnu sezonu. Pored svih opstrukcija, pored borbe protiv raznih vetrenjača, mi smo došli do tačke kada možemo da kažemo - Imali smo uspešnu sezonu - zaključio je Iliev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading