PRVO POJAČANJE PARTIZANA - Nikolić: Preživeo sam fudbalski mrak

Autor: Tanjug

Sport

28.05.2018

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

FK Partizan od ovog ponedeljka jači je za Nemanju Nikolića. Bivši fudbaler Spartaka i zvanično je predstavljen kao pojačanje tima iz Humske.

RepublikaFoto: Starsport

Nikolić je minule sezone u dresu Subotičana postigao 12 golova u Superligi i pomogao ekipi da se plasira u kvalifikacije za Ligu Evrope, a u novom klubu zadužio je dres sa brojem devet.

- Iskoristio bih priliku da se zahvalim porodici i prijateljima i bivšem klubu koji je izborio plasman u Evropu. Hvala im na svemu što smo uradili ove sezone, ali tako to biva u fudbalu, idem dalje. Sada želim da se što pre adaptiram na rad i saigrače i pružim što bolje partije na terenu - izjavio je Nikolić.

Kako je naveo, najviše mu odgovara da igra klasičnog napadača, ali da se u Spartaku dobro snalazio i nešto povučenije, iza centralnog špica i poželeo da mu period adaptacije traje kraće nego u slučaju Ðorđa Ivanovića. 

- Velika je zelja svakog igrača da brani boje Zvezde ili Partizana. Ostvario sam san dolaskom u veliki klub. Igranje u Partizanu nosi pritisak, ali verujem da ću uz pomoć saigrača prebroditi barijeru, više psihološku nego fudbalsku. Iskreno se nadam da će moj period adaptacije trajati kraće nego Ivanovićev - rekao je Nikolić. 

Prema njegovim rečima, ne spada u ljude koji unapred postavljaju individualne ciljeve, želi duplu krunu sa Partizanom i ističe da je u inostranstvu doživeo fudbalski mrak. 

RepublikaFoto: Starsport



- Ne postavljam ciljeve, već puštam da sve ide svojim tokom. Želeo bih da osvojimo duplu krunu, svaki igrač želi trofeje. Igrao sam sa raznim igračima u inostranstvu, istina više trenirao, ali imao sam životno iskustvo. Doživeo sam fudbalski mrak, ali sam video koliko povratnika ima u Srbiji koji pružaju dobre partije kada se vrate. Nadam se da ću pomoći Partizanu i podići igru na viši nivo - rekao je 25-godišnji Nikolić, koji je u inostranstvu igrao za Grbalj (Crna Gora), Rostov (Rusija) i Aktobe (Kazahstan). 

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je da je Nikolić želja crno-belih još od januara, a da je doveden jer manjka pravih realizatora u klubu.

- Krenuli smo u ofanzivu za narednu sezonu i to od realizatora, igrača koji može da nam donese mnogo golova. To je pozicija na kojoj smo najviše manjkali. Želeo sam da ga dovedem još u januaru, ali tada nismo uspeli. On je jedan od trojice igrača u idealnih 11 koji nisu iz Zvezde i Partizana. Ne sumnjam da će imati uspešnu sezonu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading