Grujić: Kostarika i Švajcarska su ključne, Milenković: Saigrači me sjajno prihvatili!

Autor:

Sport

30.05.2018

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi fudbaleri Marko Grujić i Nikola Milenković izneli su svoja očekivanja pred početak završnog dela priprema za odlazak na Mundijal u Rusiji ovog leta.

RepublikaFoto: twitter.com/AnfieldNation
Grujić odigrao solidnu polusezonu u Kardifu

Grujić, koji je prolećni deo sezone proveo u Kardifu, sa kojim je izborio plasman u Premijer ligu, istakao je da je svaki trening važan u pripremama pred odlazak u Rusiju.

– Vreme je na našoj strani od prvog dana okupljanje u ovom fantastičnom centru. Imamo još dva treninga i put u Austriju koji ćemo da iskoristimo da se što bolje pripremimo. Svako ima pravo da se nada odlasku na Mundijal. Mi stvaramo reprezentaciju na duge staze i tu smo da se navikavamo jedni na druge - rekao je Grujić, a preneo sajt FSS.

Grujić smatra da će prva dva meča na Mundijal biti ključna za dalji uspeh orlova u Rusiji.

– Zadovoljan sam odabirom reprezentacija sa kojima igramo na pripremama, jer su sa istog kontinenta i imaju sličan stil igre kao Kostarika. Kostarika i Švajcarska su ključne. O Brazilu ne bi trebalo da trošimo reči, nadam se da ćemo ući rasterćeni u poslednje kolo i meč sa njima. Prve dve su posebno bitne i nema razlike između Kostarike i Švajcarske. Uvek je Brazil inspirativan. Protiv njih ćemo igrati energično, kao što igramo u svakom meču, ali prvo da dobro obavimo posao u susretima sa Kostarikom i Švajcarskom - kazao je bivši fudbaler Crvene zvezde.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milenković se sasvim ustalio u prvoj postavi "Viole"

Defanzivac Fiorentine Nikola Milenković je po prvi put na okupljanju najjače reprezentativne selekcije za neko veliko takmičenje. Kaže da je atmosfera među igračima sjajna i da su ga svi prihvatili raširenih ruku.

- Stvarno sam lepo prihvaćen. Čast mi je što sam deo ekipe u kojoj vlada odlična hemija. Dajemo sve od sebe. Postojala je pozitivna trema, ali mnogo mi je bilo lakše kad sam upoznao igrače. Presrećan sam, naravno. Čestitao mi je Ivan Tomić, on mi je mnogo pomogao u Partizanu, ali sve ostalo sam uradio sam - rekao je Milenković.

Milenković je zadovoljan prvom sezonom u pečalbi, a prisetio se i jednog detalaj iz Serije A.

– Iskoristio sam šansu u Fiorentini. Mnogo sam napredovao, na fizičkom planu pre svega, a koškanje koje sam imao sa Iguainom je normalna pojava u fudbalu - dodao je bivši fudbaler Partizana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading