KRSTAJIĆ: Mijat otpao zbog sistema igre, protiv Čilea rezultat nije bitan, Baneta čuvam do početka SP

Autor:

Sport

02.06.2018

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić u subotu ujutro na završne pripreme pred Svetsko prvenstvo u Rusiji poveo je 23 igrača.

RepublikaFoto: Starsport
Mladen Krstajić

Krstajić je dan ranije saopštio imena četvorice fudbalera koji neće putovati u Austriju gde "orlove" očekuju dve provere - 4. juna protiv Čilea i pet dana kasnije protiv Bolivije.

Na konačnom spisku putnika za Rusiju nema golmana Aleksandra Jovanovića, defanzivca Matije Nastasića i veznih igrača Nemanje Maksimovića i Mijata Gaćinovića. Izostanak Gaćinovića mnoge je iznenadio.

- Nema tu ništa lično. Počeli smo pripreme sa četiri golmana, Matija Nastasić i Bane Nastasić nisu 100 odsto spremni. Došao je momenat da u 12 sati moramo da prijavimo spisak igrača za utakmicu sa Čileom, u 16 sati FIFA izbacuje spisak svih reprezentacija koje će učestvovati na Svetskom prvenstvu. Meč sa Čileom je u 20 sati, zbog čega smo došli do zaključka da četvoricu igrača više voditi na pripreme nije rezonski - rekao je Krstajić novinarima i nastavio:

RepublikaFoto: Starsport
Bane Ivanović

- Žao mi je i teško mi je bilo da odlučim. Bio sam u takvoj poziciji dva puta, i 2000. i 2010. godine. Mi smo država, nismo klub i sticajem okolnosti zbog načina igre koji forsiramo ti igrači su ostali prekobrojni. Nastasić i Ivanović nisu trenirali sa ekipom, nisu potpuno spremni i odlučio sam se za Baneta koji je imao slabiju povredu od Matije. Pitanje je da li će Ivanović biti spreman za ponedeljak, sačuvao bih ga za finalnu probu protiv Bolivije, ali i meč sa Kostarikom. Od četvorice golmana sam se odlučio za ovu trojicu. Svi su jednaki, sitnice su odlučivale. Gaćinović i Maksa su otpali zbog sistema igre. Radonjić i Živković su dobili malu prednost.

Na spisku putnika su trojica debitanata, a od 23 njih sedam nije igrala u kvalifikacijama.

- Ne možemo da gledamo samo na sutra, već i na budućnost. Bio sam jasan kod odgovora na takva pitanja. Imao sam na širem spisku 35 igrača, pravila FIFA su takva i moja je odgovornost koga ću povesti. Igrači su završili naporne sezone i bitno je vratiti ih u takmičarski ritam. Pokušaćemo u prvoj utakmici protiv Čilea da kombinujemo sastav jer su mnogi tek završili sezone. Prioritet nije rezultat, a protiv Bolovije ćemo tražiti nešto drugo. Polako se spremamo za 17. jun i utakmicu sa Kostarikom koja je mnogo bitna - naveo je Krstajić.

Sa Srbijom na SP u grupi su još Švajcarska i Brazil.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading