Mrkela: Nagrada za sistemski rad

Autor:

Sport

03.06.2018

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela izjavio je da su titule prvaka koje su osvojili omladinski i kadetski tim, potvrda dobrog i sistemskog rada u omladinskoj školi crveno-belih.

 

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Mrkela oduševljen rezultatima Zvezde u ovoj sezoni

Zvezda je osvojila titulu u Superligi Srbije, a u subotu je to pošlo za rukom i omladinskoj, i kadetskoj ekipi.

- To je zaista bio lep dan za Crvenu zvezdu, na najbolji način smo dobili potvrdu dobrog i sistemskog rada u našoj omladinskoj školi. Želeo bih da čestitam direktoru Draganu Mladenoviću, kao i trenerima, Milanu Lešnjaku u Nikoli Puači na odličnom radu sa mladim fudbalerima. Takođe, treba pohvaliti rad direktora kluba Zvezdana Terzića koji je uspeo da u svim kategorijama podigne klub na najviši mogući nivo. Sve mlađe kategorije su potvrdile da je pred njima lepa budućnost - rekao je Mrkela, i dodao:

- Crvena zvezda je poznata kao klub koji je promovisao iz svoje škole veliki broj kvalitetnih mladih igrača. Kako za prvi tim, tako i za reprezentaciju, odnosno kasnije i za velike klubove u svetu. Ovi rezultati su svakao pokazatelj da ćemo i u budućnosti imati čime da se ponosimo, i da će Zvezdin prvi tim uvek imati značajna pojačanja i iz sopstvenih redova, redova omladinske škole.

Grafičar je od trenutka kada je pojačan sedmoricom Zvezdinih omladinaca počeo da beleži još bolje rezultate.

- Grafičar nije zamišljan kao naša filijala koja treba da se bori za rezultat i promociju u viši rang. To treba da dođe kao posledica dobrog rada, a Grafičar je zamišljen kao filijala u kojoj će igrači koji su nesumnjivo talentovani, a nemaju iskustva, što brže prilagoditi igri u seniorskom fudbalu. Pratio sam naše omladince u Grafičaru na dosta utakmica, kada god mi se obaveze nisu preklapale, i mislim da je ova polusezona bila značajna i da su svi naši fudbaleri napredovali, što nam je bio i glavni cilj - podvukao je Mrkela.

Omladinci će naredne sezone igrati Ligu šampiona.

- Tek treba da sednemo naredne nedelje i usaglasimo plan. Čekali smo raspletborbe za titulu, a sada kada smo je osvojili, uslediće sastanci na kojima ćemo usaglasiti strategiju, videćemo koji će igrači iz omladinskog pogona preći u Grafičar, koji će ostati u omladincima, a koji će eventualno u prvi tim na pripreme sa seniorskom ekipom - rekao je Mrkela.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading