Dan kada su "magija i osmeh" stigli na Kamp Nou

Autor:

Sport

19.07.2018

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre 15 godina Ronaldo de Asis Moreira Ronaldinjo je iz Pari Sen Žermena prešao u redove Barselone.

RepublikaFoto: twitter.com/Barca Galaxy
Ronaldinjo i Mesi

Brazilac je 2002. godine osvojio Svetsko prvenstvo, pa je poželeo da pređe u veći klub, osećajući da je prerastao Pariz i francusku ligu.

Dok su Katalonci jurili Dejvida Bekama, Ronija je želeo Ser Aleks Ferguson u Mančester junajtedu, ali je već doveo Kristijana Ronalda, koji je upravo zamenio Bekama koji se uputio u Španiju, ali u Madrid a ne na "Kamp Nou".

Na kraju je Žoan Laporta zajedno sa Sandom Roselom preokrenuo tadašnje stanje u Barseoni dovođenjem Ronaldinja za 25 miliona evra.

Navijače je zaludeo svojim lucidnim potezima koje je "izvlačio iz šešira", ali i osmehom koji nije skidao sa lica.

U Barseloni se zadržao pet godina, odigrao 207 utakmica, postigao 94 gola i upisao 71 asistenciju. Osvojio je Zlatnu loptu 2005. godine, da bi Barselona sa njim na čelu godinu dana kasnije osvojila drugu titulu prvaka Evrope u svojoj istoriji.

Njegov uticaj na igru Lea Mesija, prema kome se ophodio kao prema mlađem bratu, je opšte poznata stvar. Roni je i svojim nastupima i mentorstvom prema Argentincu ostavio predubok trag u istoriji Barselone.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading