Otkrivena Pepova tajna: Pravilo pet sekundi ili...

Autor:

Sport

26.07.2018

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi igrači kažu da se nisu susreli ni sa čim sličnim kada je trener u pitanju, kada pričaju o Pepu Gvardioli, a jedan od njih je i kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pep Gvardiola

Neki kažu da je on u 2050. u odnosu na ostale trenere što se tiče stila rada i inovacija koje unosi, nije samo u pitanju naučni pristup u fudbalu, striktna disciplina kada govorimo o stvarima van terena već i neka posebna pravila o igri.

Recimo, njegov bivši pomoćnik Dominik Torent koji je otišao u Njujork Siti prošlog meseca kaže da je Gvardiola poseban.


- Postoji dril i on stvari dovodi do automatizma. Recimo pravilo pet sekundi, ako izgubite loptu imate pet sekundi da je vratite u posed, ako ne pravite faul i vraćate se nazad. Kada smo bili u Bajernu, dva meseca smo to isključivo radili - objašnjava ovaj trener.

- U prvoj godini smo primili mnogo golova, najviše od kada je Pep trener. Mnogo smo pričali o tome, nove ideje rodile su se dok smo slušali muziku -  kaže Torent koji svira saksofon.


Gvardiola svira klavir, pa ga Torent nagovara da nastupe zajedno.

Inače, Torentz je imao ponudu Đirone, ali je izabrao Sitijevu filijalu u Njujorku.

On je odbacio tvrdnje da Pep ima rezultate jer kupuje dobre igrače.

- Jasno da su vam potrebni dobri igrači, ali neke je Pep napravio boljima - podseća njegov doskorašnji pomoćnik.

Igrači moraju da shvate, neki put Gvardiola kaže neke stvari pod stresom, posle i zaboravi na to. Ali, on je svojevremeno rekao igračima da ga slobodno mrze, ali da moraju da rade ono što traži od njih, otkrio je bivši broj 2.

- Nije u pitanju posed, ljudi ne razumeju, ovo je prilika da Gvardiola napravi nešto posebno, što se oduvek trudio u karijeri - završio je Torent.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading