Dinj u Evertonu: Počela prodaja u Barsi

Autor:

Sport

01.08.2018

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki klubovi su velika mašinerija i malo se šanse dobija za dokazivanje a rezultati se očekuju odmah. Na svojoj koži je to osetio veliki broj fudbalera a poslednji u nizu je Lukas Dinj koji je u Barseloni imao malo prilike da pokaže talenat ali će zato to moći da uradi u Premijer ligi, u svom novom klubu - Evertonu.

RepublikaFoto: twitter.com/Everton
Lukas Dinj

Katalonci "skupljaju" pare za Pola Pogbu, pa je prodaja Dinja možda početak prodaje u Blaugrani kako bi se došlo do sume od 150 miliona koliko spremaju da pošalju za Francuza.

Ovaj transfer Dinja u Everton vredan je  20.200.000 evra, koje bi uz bonuse na kraju moglo da izanađe 22.450.000.

Francuski levi bek je prošao medicinske preglede na Gudison parku i stavio paraf na petogodišnji ugovor sa klubom iz Liverpula.

- Everton je veliki klub sa slavnom istorijom. Želim da igram, pobeđujem i radujem se s navijačima. Igrao sam dobar fudbal u Romi, tako je bilo i u Barseloni. Dosta napredujem kao igrač i osoba igrajući sa najboljim igračima na svetu - rekao je brzonogi Francuz.

Dinj (25) je stasao u Lilu, a njegov potencijal prvi je prepoznao Pari Sen Žermen koji ga je 2013. godine kupio za 15.000.000. Mladi fudbaler je potom išao na pozajmicu u Romu, da bi se na leto 2016. godine javila Barsa i otkupila ga od Parižana za 16.500.000 evra.

Iako nije igrao važnu rolu u katalonskom velikanu cena mu je rasla, pa je Barselona na krajuz uspela i da profitira od njegove prodaje.

Everton je u dosadašnjem toku prelaznog roka potrošio njhešto manje od 60.000.000 evra, a najviše ga je koštala kupovina Rišarlisona iz Votforda za 39.200.000 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading