Ko je Spartak Trnava, Zvezdin naredni protivnik?

Autor:

Sport

01.08.2018

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde igraju ove srede od 19:30 (prenos RTS, Sport klub) revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Duel u Litvaniji trebalo bi da predstavlja samo rutinu za crveno-bele nakon 3:0 u Beogradu. Sledeći rival biće u borbi za nastavak evropske bajke ekipi iz Ljutice Bogdana biće Spartak iz Trnave, a ko su oni zapravo i šta Beograđani mogu da očekuju?

RepublikaFoto: starsport
Naredna destinacija - Trnava: Fudbaleri Crvene zvezde

Nakon revanša u Slovačkoj i poraza od Legije 0:1 Spartak je prošao dalje (pobedili u Varšavi 2:0). To je značilo da će u trećem kolu na megdan šampionu Srbije. Šta zapravo čeka crveno-bele u narednoj fazi takmičenja. Spartak je klub koji je u novijoj istoriji retko kada bio u prvom planu. Svoju slavu stekli su krajem 60-tih godina prošlog veka kada su 1969 igrali polufinale Kupa šampiona protiv Ajaksa (poraz u Holandiji 0:3, a onda pobeda od 2:0 u Slovačkoj koja nije bila dovoljna za prolaz). Tadašnja Čehoslovačka liga bila je prilično jaka, a titule su ekipi iz Trnave pripale pet puta.

Od kako je država proglasila samostalnost Spartak do prošle sezone nikada nije bio prvak. Najbliži su bili u sezoni 2011/12 kada su završili na drugom mestu. Prvobitno su se zvali Rapid iz Trnave da bi kroz kasniju istoriju došli do sadašnjeg imena koje je na snazi skoro 60 godina. Ekipa je sačinjena od uglavnom domaćih igrača, a vodi ih nekadašnji reprezentativac Češke Radoslav Latal. Nadimak ekipe je "beli anđeli" iako većinu mečeva igraju u crveno-crnoj opremi. Utakmice igraju na stadionu "Antona Malatinskeho" kapaciteta 19.200 mesta.

Nakon Zrinjoskog, sa kojim su se pošteno namučili, Slovaci su eliminisali favorizovanu Legiju i pokazali da mogu sa svima da se nose. Zvezda će pomoć potražiti u dobroj defanzivi, ali i punoj "Marakani". Ipak, pre Trnave ostaje da se ne dogodi iznenađenje u Marijampolju i da Zvezda eliminiše Suduvu. Meč sa šampionom Litvanije igra se ove srede od 19:30, a eventualni duel sa Spartakom igraće 7. ili 8. avgusta (UEFA nije potvrdila termine utakmica) na stadionu "Rajko Mitić".

Pre prvog meča treće runde kvalifikacije održaće se žreb za plej-of u Nionu (6. avgust od 12 časova) gde će Zvezda saznati ime poslednjeg mogućeg protivnika do grupne faze dugo čekane Lige šampiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading