Srbija prva po broju osvojenih bodova: Evo šta to znači, a šta bi tek moglo doneti našem fudbalu

Autor:

Sport

03.08.2018

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sprski klubovi ostvarili su zapažene rezultate u evropskim kvalifikacija. Čak tri naša predstavnika igraće treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, odnosno Ligu Evrope čime su sačuvali prvo mesto po broju osvojenih bodova. Naravno, odmah su stigle i povlastice za naredne sezone.

RepublikaFoto: Tanjug
FK Partizan i FK Crvena zvezda

Nakon što su zadržali lidersku poziciju po skupljenim bodovima u prethodne dve runde kvalifikacija naši klubovi su dobili nagradu. Šampion Kupa Srbije od naredne sezone umesto od prve runde borbe za Ligu Evrope, startovaće od drugog. Svakako da je to podstrek našim klubovima za budućnost.

Ukoliko bi eventualno zadržali sadašnju 19. poziciju dobrim partijama u narednim mečevima naši superligaši bi omogućili šampinu države da u budućnosti takođe preskoči prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i poput BATE Borisova, Midtjilanda i sličnih odmah počne od druge runde.

Ako bi Srbija skočila na 18. poziciju i prestigla Kipar (za što joj malo fali), onda bi osvajač kupa startovao iz trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona,  a šampion iz drugog. Ako bi preskočili Hrvate i Rumune na 16. i 17. mestu, onda bi još jedan srpski klub kretao kvalifikacije za Ligu Evrope iz drugog kolam osvajač kupa iz rećeg, a šampion iz drugog.

Ipak, najveći uspeh bi bio skok na 15. poziciju gde se ovog leta nalazila Austrija. To je granica koja donosi dva predstavnika u Ligi šampiona. Doduše, oba kroz kvalifikacije. Prednost nad Česima koji su trenutno na tom mestu polako se smanjuje pa nije nemoguće da ukoliko naši predstavnici ovako naste i narednih godina možemo videti dva naša kluba u borbi za Ligu šampiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading