ČUKA IMA MOMKA ZA BUDUĆNOST: Đorđević je spreman za velika dela!

Autor:

Sport

06.08.2018

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čukarički je godinama unazad poznat kao klub koji želi rezultat, ali ujedno i promociju mladih igrača. Često je teško uklopiti ove dve stvari, ponekad i gotovo nemoguće, ali Brđani uspevaju da istraju u ovoj nameri. I ove sezone nekoliko momaka iz Omladinske škole dobilo je šansu na pripremama prvog tima Čukaričkog, potom i na utakmicama Super lige. Jedan od njih je i vezista Aleksandar Đorđević.

RepublikaFoto: fkcukaricki.com
Aleksandar Đorđević

Na početku sezone jedan momak se izdvojio, radi se o Aleksandru Đorđeviću, zadnjem veznom igraču belo-crnih. Posle odlaska Nikole Drinčić, Simo Krunić nije ni imao mnogo izbora, ali je imao ogromno poverenje u mladog Đorđevića. A on je igrom sudbine debitovao protiv Rada na Banjici, protiv kluba u kojem je kao dečak načinio prve fudbalske korake, u kraju grada u kojem je odrastao...

- Tako se poklopilo, dugo ću pamtiti taj meč protiv Rada, a najvažnije je da smo pobedili. Iskreno, imao sam tremu, ali onu pozitivnu. Nije bilo lako debitovati na tom stadionu, u svom kraju, lepo se završilo. Nisam ni verovao da ću tako brzo debitovati, očekivao sam da ću šansu dobiti tokom sezone. Dogodilo se da je Drinčić otišao i da je trener verovao u mene. Ovo je veliki podstrek da radim još bolje i jače, da se dokazujem, da dam sve od sebe - rekao je Đorđević za klupski sajt Čukaričkog.

Uz Đorđevića u prvom timu Čukaričkog je još nekoliko momaka koji su njegovih godina, a fudbalsku azbuku učili su u mlađim kategorijama Brđana.

- Mi mlađi igrači se držimo uglavnom zajedno, tu su Veličković, Tedić, Kamenović, golman Petrović... Mnogo mi znači kad imam sa kim da popričam, izađemo ponekad zajedno, nisu nam teme samo fudbalske - nastavio je mladi vezista rođen 20. decembra 1999. godine.

Đorđević je prošao prve pripreme sa seniorskim timom u Sloveniji, istakao je da je tu uočio veliku razliku u odnosu na omladinsku ekipu, čiji je do tada bio član.

- Velika je razlika između omladinskog i seniorskog fudbala, fizički mora da se izdrži, taktički da se mnogo više razmišlja. Pomogli su mi stariji igrači, nadam se da sam se dobro pokazao protiv Rada i Mačve. Najviše saveta sam dobijao upravo od Drinčića. veliki je profesionalac, značilo mi je da popričam sa njim. Takođe, tu su i Darko Puškarić, Petar Bojić... - istakao je Aleksandar.

Da se vratimo u realnost. Naredni meč Čukarički će odigrati protiv OFK Bačke, na gostovanju u Bačkoj Palanci.

- Nadam se da ću ponovo dobiti šansu i da ćemo i tamo nastaviti sa nizom pobeda. Krasi nas sjajna atmosfera, moramo da idemo napred i da pobeđujemo - kaže Đorđević.

Đorđević pored fudbalskog usavršavanja ima još jednu želju:

- Posvetio sam se ispitima, vanredno pohađam Geološko hidrometeorološku školu. Želim potom da upišem DIF - iskren je fudbaler Čukaričkog.

Naredni meč Čukarički igra 11. avgusta, a protivnik Brđanima biće Bačka. Utakmica se igra u Bačkoj Palanci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading