PRED SPARTAK - Milojević: Nismo favoriti, ovakvu ekipu dugo nismo videli na "Marakani"

Autor:

Sport

06.08.2018

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona na svom terenu dočekuju ekipu Spartaka iz Trnave (utorak, 20.30). Očekivanja pred ovaj susret izneo je trener šampiona Srbije Vladan Milojević.

RepublikaFoto: Starsport

- Na ovom putu imamo protivnika koji je pokazao da je dobar, Legija je bila favorit a ovi su dominirali, dobro selektovana ekipa, većina lokal patriota iz Trnave, jako iskusni igrači sa spojem mladih igrača i dobro vođeni. U svakom trenutku se vidi sta žele na terenu - rekao je Milojević.

On dodaje da neće biti lako.

- Nije nam ni lakše ni teže. Govorimo o Ligi šampiona, a nas čeka šampion Slovačke i mi ćemo se pripremati kao i do sada. Očekuje nas borbena utakmica i pozivam navijače da dođu da nas podrže.

Milojević se osvrnuo i na karakteristike rivala.

- Ne bih se složio da je Spartak defanzivna ekipa. Imaju stil sa jakim presingom. Dobro skeniraju protivnika, imaju brzu tranziciju, igraju savremeni fudbal. Imaju sve čemu svi težimo, brze igrače, spremne... Videćete ekipu kakvu dugo nismo videli na "Marakani".

RepublikaFoto: Starsport

Iskusni stručnjak ističe da je rival dugo na okupu.

- Dobro je što smo dugo zajedno, ali svaka utakmica donosi nešto novo. Ni Spartak nije menjao tim. Ekipa ima dva-tri stranca, veliki broj igrača je ponikao u klubu. Moramo da budemo jako oprezni. Njihove loše igre u prvenstvu nas neće zavarati. Znamo da im je Evropa cilj. Mi nismo favoriti i ne slažem se sa tvrdnjom da jesmo.

Milojević je govorio i o Superligi.

- Ne znam da li ćemo tražiti odlaganje meča sa Spartakom. To je pitanje za FSS. Igraćemo u nedelju ako oni smatraju da je to u interesu srpskog fudbala. Moje mišljenje nije bitno.

Govorio je i o navijačima.

- Bitno nam je da dođu na svaku utakmicu i to u što većem broju. Fudbal se igra za navijače. Energija od prošle godine, taj pozitivni naboj se prenosi na igrače i uvek je bolje kad se igra u vrućem ambijentu. Nikad neću obećati rezultat, od igrača ću tražiti da ostane srce na terenu. 

Ako prođe Spartak, Zvezda će igrati protiv bolje iz duela Salcburga i Škendije. 

-  Kako vreme prolazi rivali su sve jači. Sad razmišljamo o Spartaku. Ne biramo protivnike. Moramo da budemo fokusirani na našu igru, ali i na prvu sledeću utakmicu - zaključio je Milojević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading