BATU ČEKA PAKAO!

Autor:

Sport

07.08.2018

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne vruć, već užaren krompir preuzeo je Zoran Bata Mirković kada je u glavi prelomio i rešio da vodi Partizan! Bivšeg reprezentativca Jugoslavije očekuje pravi pakao u narednom periodu jer stvari za njega ne kreću od nule, već od minus pet, koliko iznosi zaostatak za večitim rivalom Crvenom zvezdom u Superligi posle svega tri kola.

RepublikaFoto: Starsport
Zoran Mirković pred veliki zadatkom!

Da muka bude veća, debi ga očekuje u Danskoj protiv Nordsjelanda u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Od njega će se tražiti nešto novo i pozitivan rezultat, a teško je verovati da ima čarobni štapić i instant rešenja. Za svaki početak potrebno je vreme, a i sam Mirković zna da ga nema. Gledao je iz lože potpunu nemoć svojih fudbalera protiv Mladosti iz Lučana, koji posle odlaska Miroslava Đukića nisu pokazali ni najmanju želju za promenom u pristupu igri. Zbog toga novi šef struke mora u što skorijem roku da promrda ekipu, inače crno-beli mogu da proglase sezonu za zaborav. Srpski telegraf vam predstavlja pet stvari na koje će Mirković morati da se fokusira.

1) Hronična neefikasnost

Izuzev starta protiv nejakog Rudara iz Pljevalja, napad Partizana pokazao je znake hronične impotencije. Crno-beli su postigli samo jedan gol u tri utakmice Superlige, što je najgori učinak u poslednjih 45 godina! Zbog toga bi Mirković mogao da pribegne promeni sistema i da zaigra sa dva napadača (Ožegović i Rikardo).

RepublikaFoto: Starsport

2) Bezidejna igra

Partizan je ekipa koja nema ni glavu ni rep. Posebno se to vidi kada crno-beli igraju protiv slabijih rivala. Muke Tantalove kad se dođe do 30 metara od gola rivala. Jednostavno, stvari moraju da izgledaju tečnije i brže.

- Nismo kompaktni, niti konkretni. Igramo sporo. To je ono što bi trebalo menjati - poručio je novi trener, svestan problema.

3) Lider ekipe

Vladimir Stojković na golu to nije. Vremešni Saša Ilić sa klupe to ne može biti. Zoran Bambi Tošić se muči sa povredama, a Danilo Pantić kao da nije spreman za tu ulogu. Zbog toga će trener Partizana pod hitno morati da pronađe lidera na terenu, kao što je i sam bio dok je nosio crno-beli dres.

- Ekipa je u krizi, grču, nema igrača koji bi preuzeo odgovornost - primetio je Mirković na predstavljanju.

RepublikaFoto: Starsport

4) Kupovina navijača

Razjedinjeni su navijači Partizana na tri frakcije ("Grobari", "Zabranjeni" i "Kimijevci") i tu pomoći nema. Međutim, ako je neko u stanju da ih kupi i drži tokom 90 minuta na strani ekipe, onda je to Zoran Mirković. Pre svega, na ime i na ono što je na terenu dao dok je nosio dres kluba.

- Navijač Partizana vrlo dobro zna šta je lepo i dobro. Pod hitno moramo da se menjamo - poručio je Bata.

RepublikaFoto: Starsport

5) Gromobran upravi

Navijači Partizana bili su nezadovoljni Miroslavom Đukićem i koristili su svaku priliku da to stave treneru do znanja. Međutim, u poslednjih nekoliko utakmica na tapetu je bila i uprava. Hteo-ne hteo Zoran Mirković će morati da bude gromobran upravi, koja se ne nalazi u zavidnom položaju. I Đukić je bio veliko ime, pa je brzo i lako potrošen.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading