(FOTO) Evo kako Slovaci vide Crvenu zvezdu i čega se pribojavaju

Autor:

Sport

14.08.2018

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mediji u Slovačkoj pred meč Crvene zvezde i Spartaka iz Trnave u najavama utakmice donose zanimljive izjave, a Beograđane predstavljaju kao jako ozbiljnu ekipu, ali i podećaju na neka davna vremena.

RepublikaFoto: DK/ST
Slovaci najavljuju duel Zvezde i Trnave
Od 1993. godine do danas osmoro Srba je nosilo dres Spartaka iz Trnave. To su: Marko Kerić, Bojan Knežević, Stefan Đurić, Borivoje Filipović, Srđan Grabež, Nebojša Jelenković, Slavko Lukić i Miloš Nikolić. 
Spartak, koji je osnovan 23. maja 1923. godine kao ŠK Trnava, a fuzionisao se 1939. godine sa ŠK Rapid, igrao je u Evropi prvi put sa srpskom ekipom davne 1962. godine. Tada su bili bolji od Vojvodine sa 1:0, ubrevanšu 0:0. Već su poznati dvomeči sa Zvezdom u Mitropa Kupu 1968. dok su u leto 1996. fudbaleri Spartaka pobedili Čukarički sa 3:0 u Intertoto kupu (tada se igrao jedan meč).
 
RepublikaFoto: DK/ST
Najava dolaska gostujućih navijača

Slovačka policija se sprema za meč Spartak Trnava - Crvena zvezda u najvećem stepenu pripravnosti. Za gostujući sektor je odvojeno 1.500 karata, ali s obzirom na to da organizatori veruju da je bar još 500 Srba iz Slovačke i drugih evropskih zemalja došlo do kaata, veruju da će oko 2.000 Delija bodriti Zvezdu. Spartak je doneo odluku da svi navijači Crvene zvezde, bez obzira na to za koji tribinu da imaju ulaznicu, budu preusmereni na gostujuću tribinu. Neće dozvolii mešanje sa domaćom publikom. 
Već sinoć su se oko stadiona "Siti arena" mogli videti Srbi koji nemaju ulaznice za današnji meč i koji tragaju za njima. 
S obzirom na to da se utakmica igra na stadionu koji je zapravo sastavni deo velikog tržnog centra "Siti arena",  gde postoji i veliki hipermarket. Međutim, policija ja donela odluku o zabrani prodaje alkoholnih pića pre i za vreme utakmice. Zanimljivo da su za danas najavljene i strožije i opsežnije mere kontrole u odnosu na utakmicu Spartak - Legija Varšava.

RepublikaFoto: DK/ST
Slovački mediji o Zvezdi

Listovi prenose i stavove Latala neposredno pred revanš, u kojima se ističu njegove reči "Za mene je Crvena zvezda uvek veliki favorit", ali i stav: "Imam veliko poštovanje prema prvaku Srbije ali i želju da joj što više zakomplikujem život na terenu". Interesovanje medija je ogromno i akreditacije su odobrene za ukupno 170 novinara i fotoreportera.

RepublikaFoto: DK/ST
Tribina na kojoj će biti smešteni navijači Zvezde

Prisetili su se i kako je Zvezda stigla do trofeja Kupa evropskih šampiona.

RepublikaFoto: DK/ST
Prisećanje na čuvenu Zvezdinu sezonu 1990/1991

Utakmica Crvena zvezde - Spartak Trnava igra se ovog utorka od 20.30 časova (prenos je na Areni sport). Pobednik ovog duela osiguraće jesen u Evropi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading