ČUKARIČKI IDE ŠAMPIONU NA MEGDAN: Mora i Zvezda da kiksne!

Autor: fkcukaricki.com

Sport

23.08.2018

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čukarički će u subotu odmeriti snage sa Crvenom zvezdom na stadionu "Rajko Mitić", a prvotimac Brđana, Darko Puškarić kaže da su igrači dodatno motivisani protiv crveno-belih.

RepublikaFoto: fkcukaricki
Puškarić se čeliči pred Zvezdu!

Trenutno je među belo-crnima igrač sa najvećim iskustvom Darko Puškarić, koji iza sebe ima pregršt superligaških mečeva, nosio je sa velikim uspehom i dresove Vojvodine i Spartaka. Meč protiv Proletera je propustio zbog visoke temperature, ali je spreman za gostovanje šampionu.

- Oporavio sam se, treniram cele nedelje. Prošlu utakmicu sam preskočio, mnogo teže mi je bilo da gledam svoju ekipu preko TV ekrana. Bila je to zahtevna utakmica, tekve su sve od početka sezone, svaka je igrana na taj način, sa protivnicima koji su se uglavnom branili. Najbitnije da smo pobedili i da naš tim polako dobija pobednički mentalitet. Svi mečevi osim protiv Rada nisu bili ubedljivi, a po igri smo možda zaslužili i više od postignutog. Takođe, raduje da opet nismo primili gol – rekao je Darko Puškarić, koji je od leta 2017. član Čukaričkog.

RepublikaFoto: fkcukaricki

Sada sledi duel protiv Crvene zvezde. Jedan od onih koje igrači najviše vole, u kojem ih ime protivnika dodatno motiviše.

- Svaka utakmica je bitka za sebe, ali činjenica je da svojim imenom, tradicijom i ostalim kvalitetima klub kao što je Crvena zvezda tera na dodatnu motivaciju. Svakom igraču je lepše da igra pred 30.000 nego pred 2.000 ljudi. Nije potrebna neka posebna priprema, to je psihologija sporta, iz tog ugla nam prija gostovanje Zvezdi. Treba biti psihološki spreman, a mislim da mi to jesmo, rezultati nam daju za pravo da se nadamo povoljnom ishodu. A to bi bilo sve osim poraza – konkretan je bio Puškarić.

Mnogo se priča o Zvezdinim evropskim rezultatima i rotacijama trenera Vladana Milojevića, ali iskusni Puškarić nije želeo da razmišlja na taj način.

- Crvena zvezda ima dva podjednako kvalitetna tima. Uz to, možda i najkvalitetniju ekipu u poslednjih deset godina. Igraju takmičarski fudbal, rezultati u Evropi govore sami za sebe... Uopšte, činjenica je da su Zvezda i Partizan dva najbolja tima u ligi, ali igranje u Evropi i njima donosi dodatnu motivaciju. Možda umor može da ih malo sputa, te neku utakmicu kiksnu, većina ekipa i ide na taj faktor – rekao je Puškarić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading