El Klasiko će se igrati u Španiji: Predsednik lige pojasnio odluku igranja u USA

Autor:

Sport

24.08.2018

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik La Lige Havijer Tebas odbacio je mogućnost da se El Klasiko odigra na teritoriji Sjedinjenih Država.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
KAPITENI: Leo Mesi i Serhio Ramos

Nedavno je čelni čovek Primere saopštio da je postignut dogovor da se jedan meč odigra u Americi uprkos svim protivljenjima igrača i navijača. Prvobitna informacija bila je da će prvi "preko bare" fudbaleri Barselone i Real Madrida. Međutim, Tebas je demantovao tu vest.

- Nemoguće je da se El Klasiko igra u Njujorku - istakao je Tebas.

U sredu su igrači na sastanku svih klubova jasno istakli da ne žele da igraju van teritorije Španije, te su najavili i protest kao krajnje sredstvo borbe.

- Vrednost TV prava na prenos naših utakmica se utrotručila u poslednje četiri godine. Imamo strategije za različite lokacije. Pioniri smo u ovome što radimo. Samo NBA radi nešto slično. U ovom trenutku napreduju nam samo dva tima, Barselona i Real, tu negde je i Atletiko. Moramo da radimo na tome da strani sponzori dolaze i u Valensiju, Viljareal... - pravdao se Tebas.

Prvi put Barselona i Real Madrid odigrali su meč na teritoriji SAD u leto 2017. godine kada su se sastali u Majamiju u meču Međunarodnog kupa šampiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading