AUSTRIJANCI PIŠU: Da prekinemo crni niz, imamo svog DŽOKERA! Spremni za Zvezdu i navijače!

Autor:

Sport

29.08.2018

07:08 >> 09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Današnji lokalni austrijski mediji na prvoj sportskoj stranici donose tekst o večerašnjem meču između austrijskog i srpskog prvaka.

RepublikaFoto: Starsport
Očekuje nas pakleni meč!

Salzburger Nachrichtrn se zapravo ne bavi analizom Zvezdine igre, već Salcburgove i ističu u tekstu tu negativnu seriju koju imaju u pokušajima da uđu u Ligu šampiona.

List ističe da imaju dobar kvalitet, posebno apostrofiraju Ksavijera Šlagera koji će večeras odmeniti u prvoj postavi povređenog Zlatka Junuzovića. Takođe, ističu i Smaila Prevljaka u kojem vide nekoga ko bi mogao da bude džoker.

List navodi i podatak da su u prethodne dve sezone igrači Salcburga bili eliminisani od strane Rijeke i zagrebačkog Dinama.

Foto: Srpski telegraf

U najavi današnje utakmice je i izjava golmana Cicana Stankovića koji kaže da Salcburg mora večeras da bude koncentrisan, ali i jako strpljiv i pre svega konkretan u napadu. On dodaje i da će igrači srspkog kluba vršiti jak presing i da je to nešto na šta treba da se obrati posebna pažnja.

Veruju da će Zvezda igrazi u sledećem sastavu: Borjan - Stojković, Savić, Degenek, Rodić - Krstičiš, Jovičić - Kafu, Ben, Radonjić - Pavkov.

List Kurier u sklopu priče o večerašnjem meču  daje zanimljivu statistiku po kojoj Red Bul nije izgubio u Salcburgu čak 45 utakmica u nizu u svim takmičenjima - Bundesliga, Kup Austrije, Liga šampiona (kvalifikacije) i Liga Evrope.

List Kronen Cajtung hrabri fudbalere Salcburga, bavi se odsustvom povređenog Zvezdinog napadača Nikole Stojiljkovića, a veliki prostor dao je i izjavi trenera šampiona Austrije Marka Rozea da će fudbaleri Crvene zvezde imati veliku podršku navijača na Red Bul areni.

"Bikovi" sa osmehom u odlučujuću utakmicu", jedan je od citata iz austrijske štampe kojom se najavljuje utakmice decenije Salcburga i Crvene zvezde.

List Sport se bavi mečom kroz podsećanje na odlične nastupe Red Bula u Ligi Evrope prethodne sezone i navode vrednost startera po Transfermarketu, uz naslov Prvak piše istoriju.

Foto: Srpski telegraf

Takođe, bave se i navijačima. Ističu da je austrijska policija spremna za okupljanje "Delija" u starom delu Salcburga i da veruju da neće biti incidenata, iako je u pitanju utakmica visokog rizika.

Isti list piše i o kvotama na meč. Kec je 1,44, nerešeno 4,10, a pobeda Zvezde je 8,10.

Četvoro poznatih austrijskih sportista veruje da će Salcburg konačno da uđe u Ligu šampiona. Optimisti su Štefan Kraft, ski skakač, zatim teniser Dominik Tim, moto kros vozač Matijas Valkner, inače rođen u Salcburgu i Ana Gaser, snouborderka.

Foto: Srpski telegraf

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading