SEDMORICA NAŠIH FUDBALERA U GRUPI H LIGE EVROPE: UDARIĆE SERGEJ NA RADONJU!

Autor:

Sport

01.09.2018

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voljom žreba, za prolaz u šesnaestinu finala boriće se pola naše reprezentacije u dresovima Lacija, Marselja, Ajntrahta i Apolona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sergej Milinković Savić

Udariće Srbin na Srbina! Najviše dvoboja naših fudbalera u Ligi Evrope biće u Grupi H jer u sva četiri kluba igra najmanje po jedan naš fudbaler. Tačnije njih sedmorica su u Laciju, Marselju, Ajntrahtu i Apolonu.

Najzanimljiviji će biti okršaji reprezentativaca naše zemlje Sergeja Milinković-Savića i Nemanje Radonjića, koji je tek prešao u francuske redove.

BROJČANO JAČI

Sergej će u Laciju imati brojčanu prednost jer će mu pomagati Dušan Basta. Međutim, i oni će biti nadjačani kada u dresu Ajntrahta sa druge strane terena istrče Filip Kostić, Mijat Gaćinović i Luka Jović. A svi oni moraće i na Kipar, gde će ih ugostiti nekadašnji prvotimac Partizana Saša Marković, koji sada nastupa za Apolon.

RepublikaFoto: Starsport
Nemanja Radonjić

CRNO NA BELO

Dvoje Srba više je u Grupi L, tačnije po jedan igrač i trener, ali oni tu imaju manju ulogu. Zanimljiv će biti okršaj crno-belih. Sa jedne strane Aleksandar Prijović igra za PAOK, a suprotstaviće mu se Videoton, čije boje brane nekadašnje uzdanice Partizana Danko Lazović, Marko i Stefan Šćepović pod dirigentskom palicom trenera Marka Nikolića. U Čelsiju više nemamo nikog, ali su zato u BATE Aleksandar Filipović, Nikola Vasiljević, Nemanja Milunović i Slobodan Simović.

I to nije sve. Za Sporting igraju Radosav Petrović i Nemanja Gudelj, a odmeriće snage sa Arsenalom, Karabagom i Vorsklom u Grupi E. S druge strane, gledajući imena klubova, najjača je Grupa F gde su Olimpijakos, Milan, Betis i Didelanž, prvi tim u istoriji Luksemburga koji se dokopao Evrope. Grupna faza Lige Evrope počinje 20. septembra.

(Ne)zakonita borba "bikova"

Ne tako davno digla se velika prašina kada su dva kluba u vlasništvu Ditera Matešica, odnosno Red bula, Salcburg i Lajpcig trebalo da igraju u Ligi šampiona. Danas ne da su u istom takmičenju Lige Evrope već su zajedno u Grupi B. Nakon što ih je Zvezda eliminisala u plej-ofu Lige šampiona, Austrijanci su se preselili u lošije takmičenje, a onda ih je žreb smestio u istu grupu sa braćom Nemcima, Seltikom i Rozenborgom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading