Gardijan: Zvezda, osvajač najdosadnijeg finala ponovo u eliti

Autor:

Sport

05.09.2018

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plasman Crvene zvezde u Ligu šampiona nije ostao nezapažen u stranim medijima, posebno što se u grupi sa crveno-belima nalaze tri opasne i jake ekipe, Liverpul, PSŽ i Napoli. Engleski "Gardijan" posvetio je članak kao opservaciju timu iz Ljutice Bogdana.

RepublikaFoto: Starsport
Ilustracija: Foto

Englezi su velikom tekstu dali naslov: "Crvena zvezda Beograd vraća svoje mesto među velikim evropskim momcima", u kome piše:

- Crvena zvezda Beograd. Ime koje odzvanja sa nostalgičnim prizvukom. Posle 26 godina prvak Srbije konačno se vraća u grupnu fazu Lige šampiona, gde su sa Liverpulom, PSŽ i Napolijem. Poslednji put su igrali grupu elitnog evropskog takmičenja 1992. godine, prve godine sa novim, ne i sadašnjim formatom - piše "Gardijan".

Britanci podsećaju da je Zvezda tada domaće utakmice morala da igra u gostima:

- Sankcije kao posledica krvavog balkanskog sukoba značile su da će klub igrati domaće mečeve izvan tadašnje Jugoslavije. Poraz od Anderlehta u uzbudljivoj utakmici sa pet golova ekipa Siniše Mihajlovića i Darka Pančeva ostavio je u grupi iza Sampdorije, koja je prošla u finale, gde je izgubila od Barselone. Nastavak sukoba značio je da će godinu dana nakon što je postala drugi klub iza Železne zavese koji je osvojio evropski naslov, posle Steaue iz Bukurešta 1986. godine - Crvena zvezda naći usred pustoši.

RepublikaFoto: Starsport
FK Crvena zvezda

Gardijan naglašava i da je Zvzeda pre pustoši uživala na krovu Evrope, do koga je došla užasnom utakmicom za trofej.

- Crvenu zvezdu ne brine što je finale Kupa šampiona koji je osvojila, prema konsenzusu bilo najgore svih vremena. Paralizirana strahom od poraza, odigrala je dosadan remi bez golova protiv jednako opreznog Marselja na stadionu Sveti Nikola u Bariju, da bi potom pobedila na penale. Promašaj Manuela Amorosa osigurao je da trofej otputuje na Marakanu, stadion Crvene zvezde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading