Gasol gura prst u oko fudbalerima iz Primere

Autor:

Sport

06.09.2018

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš San Antonio Sparsa Pau Gasol rekao je da podržava ideju La Lige da se jedna utakmica godišnje odigra u Sjedinjenim Državama, iako veruje da će navijači klubova koji je budu igrali ostati uskraćeni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Serhio Ramos

Prema brojnim izveštajima u španskim medijima, 26. januara u Majamiju će se sastati Đirona i Barselona u sklopu 15-godišnjeg dogovora koji je postignut pre nekoliko nedelja. La Liga za sada nije zvanično potvrdila da će se baš ta utakmica igrati van granica Španije.

- Za mene internacionalizacija La Lige i igranje utakmice u Sjedinjenim Državama predstavljaju zanimljivu ideju i treba je shvatiti ozbiljno. Ne znam da li će to izokrenuti samo takmičenje, ali smatram da treba da postoji dugogodišnji plan i navijači treba da dobiju kompenzaciju - istakao je Gasol.

Španski mediji prenose da će Đirona dobirti četiri i po miliona evra za tu utakmicu, a da će 1.500 navijača biti nagrađeno besplatnim putovanjem u Majami. Takođe, 5.000 pristalica Đirone će dobiti besplatne karte za gostovanje Barseloni na "Kamp Nou" 23. septembra.

- NBA liga organizuje utakmice van Sjedinjenih Država već nekoliko godina. Igrao sam u Meksiku pre dve godine, igraju se po dve utakmice u Londonu svake sezone i nije bilo nikakvih kontroverzi jer je to odluka lige. U slučaju fudbala je to strategija ekspanzije. To je najznačajnije tržište na svetu i logično je ako igrači i klubovi to vide. To je kršenje tradicije, ali je sve postaje globalnije - naglasio je španski košarkaš.

Odigravanje utakmice u Majamiju tek treba da odobre Fudbalska federacija Španije, Fudbalska federacija Sjedinjenih Država, Evropska fudbalska unija i Svetska fudbalska federacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading