Ruši se "Marakana"?

Autor:

Sport

14.09.2018

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić saopštio je da je klub vratio 13 miliona evra, a stiže još zanimljivih vesti iz Ljutice Bogdana.

RepublikaFoto: Starsport
Zvezdan Terzić

Gostujući na TV Kopernikus generalni direktor aktuelnog šampiona Srbije otkrio je da Zvezda u narednih nekoliko godina treba da dobije novi stadion jer je rekonstrukcija postojećeg besmislena.

- Ne može da se pravi moderna arena od "Marakane", jer su sve četiri tribine naslonjene na zemlju. Nemamo prostor za komercijalni sadržaj i jedino rešenje je da se sruši čitav stadion i napravi moderni sa komercijalnim sadržajem, gde bi ceo objekat živeo 365 dana u godini. To je jedno rešenje - rekao je Terzić a prenosi "Informer".

Ovakva konstatacija proizilazi iz činjenice da nije moguće približiti tribine terenu, a da pritom ne budu srušene tri četvrtine stadiona. O svemu je obavešten i prvi čovek države Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Starsport

- Razgovarao sa predsednikom Vučićem i rekao sam mu da je Zvezda jedini klub u Ligi šampiona kojim ima stadion sa atletskom stazom, a to više ne postoji. Da bismo izbacili atletsku stazu u ovoj rekonstrukciji, mi moramo teren da pomerimo skroz do zapadne tribine, a onda nam ostaju tri tribine više koje moraš da rušiš. Onda dolaziš u situaciju da praktično praviš tri četvrtine novog stadiona. Prema tome, bolje je porušiti stadion i napraviti novi sa instalacijama, podzemnim garažama i tako dalje - dodao je Zvezdan Terzić.

Generalni direktor crveno-belih pojasnio je da bi rušenje postojećeg stadiona i izgradnja novog trebalo da se dogode u narednih pet do deset godina.


- Mi ćemo ući u tu rekonstrukciju, međutim svaki početak posla otvara tri nova posla, pa tri nova otvaraju devet novih. Dugoročno, u periodu od pet do deset godina, "Marakana" će morati da se ruši i da se gradi novi stadion, jer stadion neuslovan za bilo kakvu rekonstrukciju i podizanje komfora na viši nivo, a vremenom će biti sve zahtevnije - zaključio je Terzić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading