MISTERIJA SA DERBIJA SE NASTAVLJA: Matematičari analizom opovrgnuli tvrdnje "večitih"

Autor:

Sport

26.09.2018

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još se nisu slegle strasti a ni bura oko 158. večitog debija. Oba kluba su dan posle utakmice izdavala saopštenja...najviše je bilo rasprave oko toga da li je Boaćijeva lopta prešla gol liniju ili nije. Sada nekoliko dana kasnije usledila je reakcija - Matematičke gimnazije Beograda.

RepublikaFoto: starsport
FK Crvena zvezda i Partizan

Beogradski mediji prenose reči direktora Matematičke gimnazije, magistra Srđana Ognjanovića, kako bi se iz još jednog naučnog ugla dobio odgovor na ovu temu, a taj odgovor bio je prilično konkretan i detaljan.

- Pomno smo dva sata gledali i analizirali obe fotografije, bile su tu prisutne kolege sa nacrtne geometrije. Prvo i osnovno, kamere nisu snimale iz ugla stative, nego su pomerene ulevo. Tako da ne znamo koji je ugao u pitanju. Bez toga je nemoguće sa sigurnošću tvrditi da li je lopta prešla gol liniju - istakao je profesor Ognjanović.

On je odbacio i pouzdanost pomenutih radova na ovu temu koji su se pojavili u javnosti.

- Lako je povući te linije, ali one nisu povučene iz pravog ugla i ne znače ništa. Da je snimak urađen iz ugla stative, onda bi te linije bile tačne, ovako nisu - ocenio je Ognjanović i zaključio:

- To je nerešivo pitanje! Mi odavde, sa autoritetom Matematičke gimnazije, ne smemo da tvrdimo ni da jeste ni da nije gol - poruka je profesora Ognjanovića.

Da li će ovim konačno biti stavljena tačka na polemiku koja traje već treći dan posle derbija?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading