Milošević zahvalan Crnogorcima što su ga vratli fudbalu: Ovaj meč kao prijateljski

Autor:

Sport

10.10.2018

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik FS Srbije Savo Milošević je pre dolaska u matični Savez jedno vreme radio kao funkcioner u FS Crne Gore.

RepublikaFoto: fss.rs
Savo Milošević

Nekadašnji rekorder po broju nastupa za našu zemlju je u razgovoru za "Vijesti" naglasio da ga je poziv Dejana Savićevića i Branka Branovića vratio fudbalu.

- Da nije bilo poziva mojih prijatelja Branka Brnovića i Dejana Savićevića, pitanje je da li bih se uopšte vratio fudbalu. To je bila početak moje nove karijere. Zahvalan sam crnogorskom savezu jer me vratio u fudbalsku priču. Bio je to sjajan period, fenomenalno iskustvo. Imali smo odličan tim, igrali smo baraž za EURO protiv Češke. Zaista samo najlepša sećanja me vežu za taj period - rekao je Milošević za "Vijesti".

U četvrtak od 20.45 časova u Podgorici snage će odmeriti Crna Gora i Srbija u okviru četvrte grupe Lige nacija C.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Srbije

- Očekivao sam da ćemo i ranije odigrati prijateljsku utakmicu, ali sada "moramo" da se sastanemo. Jeste istorijski, ali, ipak, na drugačiji način u odnosu na mečeve koje smo igrali sa zemljama bivše Jugoslavije. Možda je bilo logičnije da sastanemo u prijateljskom duelu, ali se i ovaj meč može posmatrati tako. Liga nacija je novo takmičenje, koje, bar za sada, nije od velikog značaja, već, po mom mišljenju, ipak služi da se uigrava tim, a tek zatim da se eventualno plasiraš na veliko takmičenja. Na ovu utakmicu može da da se gleda kao na proveru i za srpski i za crnogorski tim, kazao je Milošević.

Proslavljeni fudbaler je istakao da je cilj Srbije trijumf u Podgorici i da neće biti kalkulacija.

- Fudbal je timska igra, bez obzira koliko su neki igrači značajni za ekipu. Na kraju kolektiv presudi. Crna Gora je u poslednjih 5-6 godina često igrala bez najboljih igrača, a uspevala da nadoknadi njihov izostanak. Ko god bude ili ne bude igrao, ne bih se opustio, jer nas čeka tim koji je miotivisan, koji ima kvalitet i koji će želeti dobar rezultat. Nema razloga da Srbija ne proba da pobedi – to je naš cilj i naša želja. Uradićemo sve da pobedimo, ali ništa nije sigurno u fudbalu. Poslie nerešenog rezultata protiv Rumunije, nedostaje nam dobar rezultat na strani i želimo da do njega dođemo u Podgorici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading