Pep flertuje sa Italijanima

Autor:

Sport

14.10.2018

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Mančester sitija, Pep Gvardiola je gostovao na festivalu sporta u Trentu i dobio je neka vrlo zanimljiva pitanja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pep Gvardiola

Gvardiola je govorio o vremenu kada je bio u Barseloni, o tome koliko je srećan što je bio deo te generacije. Rekao je da su to sve bili mladi igrači koji su zajedno nastupali u omladinskim kategorijama i koji su zajedno sa njim (mladim trenerom) imali želju da "pojedu" svet. Istakao je da su oni obožavali fudbal i da je presrećan za sve te uspehe. Nada se da će oni ostati upamćeni zauvek i da će možda za 20-tak godina ljudi čitati knjigu ili gledati film o tom periodu Barselone.

On je istakao da ne voli koncept "tika-taka", već ističe da je tajna u njihovom presingu i da na taj način oni stavljaju protivnika u nezgodnu poziciju.


Naravno, istakao je značaj Mesija i Ronalda i pričao koliko su oni bitni za Barselonu i Real, a na pitanje koje je bilo vezano za Italiju, usledio je vrlo interesantan odgovor:

- Povratak u Seriju A? Što da ne. Pre desetak godina nisam znao da ću voditi Barselonu, Siti, Bajern, da ću naučiti nemački, pa što da ne...- rekao je Gvardiola.

Poznato je koliko Gvardiola želi da bude u svemu najbolji, on želi da se dokaže kao trener u najjačih pet liga, a to je već učinio u tri od pet. Bilo bi vrlo zanimljivo da Pep preuzme neki italijanski klub, osim Juventusa naravno i da pokaže svima ponovo zašto je najbolji na svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading