RONALDO SE VRAĆA KUĆI!

Autor:

Sport

23.10.2018

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kristijano Ronaldo (33) rođen je na Madeiri. Prve profesionalne korake napravio je u Sportingu iz Lisabona, ali mesto koje zove fudbalskim domom zove se Old Traford. Upravo tamo Portugalac će se vratiti večeras (21.00, Arena sport 1) i predvodiće Juventus u derbiju 3. kola Lige šampiona. Sa suprotne strane, na klupi Mančester junajteda biće njegov zemljak Žoze Murinjo, čiji se brod na Teatru snova odavno ljulja.

Ronaldova romansa sa "crvenim đavolima" započela je u avgustu 2003. godine. Na svečanom otvaranju stadiona "Žoze Alvalade" Sporting je savladao Junajted sa 3:1, a mlađani Kristijano vezivao je u čvor skupocene vedete tima ser Aleksa Fergusona.

FUDBALSKA ZVER

Jedan od najvećih trenera svih vremena odmah je prepoznao kakvu fudbalsku veličinu ima pred sobom, pa je odmah izvadio ček na 15.000.000 evra. Pre toga je podario Portugalcu momenat za pamćenje jer ga je odmah posle utakmice uveo u svlačionicu svog tima.

- Slušao sam saigrače posle utakmice. Govorili su mi kako idem u Mančester junajted i kako ser Aleks želi da priča sa mnom. Otišao sam u svlačionicu, upoznao me je sa igračima. Bio sam malo nervozan, bilo je zabavno. Rekao mi je: "Želim te odmah". Čuli smo se dva dana kasnije, otputovao sam i potpisao za Junajted. Sve se desilo brzo - ispričao je Ronaldo.

Deceniju i po kasnije fudbalska zver se vraća kući sa pet titula u Ligi šampiona (jedna sa Mančesterom) i isto toliko osvojenih Zlatnih lopti, ali na posebnoj misiji. Cilj mu je da Juventusu pomogne da dođe do trećeg "klempavka", a na tom putu Old Traford će biti samo jedna od usputnih stanica.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

VOLI POVRATKE

Svestan je toga i menadžer "crvenih đavola" Žoze Murinjo.

- Kristijano je još vrhunski fudbaler. Mislim da voli da se vrati u Mančester, tako je bilo sa Realom. Naravno, on se vraća sa novim timom i želi da obavi posao za njih. Juventus je ekipa pravljena da osvoji Ligu šampiona.

 

Mažić na centru

Povratak Kristijana Ronalda na Old Traford biće pod budnim okom najboljeg srpskog sudije Milorada Mažića, koji je sa svojim timom ponovo zaslužio poverenje UEFA. Miloradu će pomagati Milovan Ristić, Dalibor Đurđević, Nenad Đokić, Danilo Grujić i četvrti sudija Nemanja Petrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading