(VIDEO) Dan koji će navijači Partizana večno pamtiti: Kako je "jedinica" postala "dvadestedvojka"

Autor:

Sport

26.10.2018

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan pre tačno 22 godine jedan fudbaler debitovao je za Partizan, a sve što se kasnije dešavalo dovoljno je da knjigu ili film. Njegovo ime često prelazi preko usana navijača, uvek pozivino, uvek sa poštovanjem. On je jedan jedini - Saša Ilić.

RepublikaFoto: instagram.com/partizanbelgrade
Saša Ilić

Upravo je stadion u Humskoj bio mesto kada je tada 18-godišnji Sale 26. oktorbra 1996. godine prvi put zaplesao pred "partizanovcima". Utakmica 11. kola prvenstva Jugoslavije i goleada protiv Borca (10:0) uveličali su debi golobradog mladića koji nije ni slutio šta će postati u jednom klubu kakav je upravo Partizan.

Sudbina je htela da zameni Ivana Tomića, još jednog proslavljenog vezistu crno-belih, a na dresu Ilić je nosio verovali ili ne broj jedan! Kasnije je ta jedinica prerasla u dvadeset dvojku, a oko ruke se Sale okitio parčetom tkanine koji ga ističe u odnosu na druge, ali uvek sa pravom.

Čisto poređenja radi, mnogi fudbaleri kao što su Svetozar Marković, Armin Đerlek, Zlatan Šehović i mnogi drugi koji trenutno nastupaju za Partizan tog dana nisu bili ni rođeni, a mladi Danilo Pantić tek što je progovorio prve reči.

Otad do danas, prema klupskoj evidenciji, skupio je 863 utakmice za Partizan, potpisao se ispod 240 golova, osvojio 11 pehara državnog prvaka i šest kupova, ali je jednako važan njegov doprinos nevidljiv u statističkim kategorijama, pošto je (p)ostao uzor velikom broju mladića, večito je omiljen među saigračima, navijačima, sportskim radnicima, a i protivnici često za njega kažu ono što se čuje sa tribina:
„Jer je Sale samo jedan...“.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading