GOMEŠ: Kao da smo u začaranom krugu!

Autor:

Sport

05.11.2018

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana savladali su Vojvodinu u 15. kolu Superlige Srbije. Strelac prvog gola na meču sa Novosađanima Rikardo Gomeš veruje da njegova ekipa zaslužuje mnogo više.

RepublikaFoto: Starsport
Rikardo Gomeš

Nadvili se crni oblaci nad Humskom, sve dok ih u 15. kolu Superlige crno-beli nisu barem na dan rasterali. Rikardo Gomeš, strelac prvog gola za srpskog viceprvaka, priznaje da nikome u ekipi nije bilo lako proteklih nedelja.

- Prvo, imali smo strašan pritisak i odgovornost pred publikom i navijačima da posle nekoliko remija donesemo tri boda kući. Sa druge strane, kako je utakmica tekla, a šanse nisu ulazile u gol, negde ti se provuče jeza kroz kožu da se ne ponovi isti scenario. Bili smo bolji kao i mnogo puta do sada i kada se dese stvari kao u proteklim utakmicama da svoje šanse ne iskoristiš, onda se to, naravno, okrene protiv tebe. Mislim da nas je napokon i Bog pogledao, jer vidi koliko se trudimo i zalažemo i ovim drugim golom smo skinuli teret sa sebe i sad znamo da možemo. Znali smo mi i ranije, ali kao da smo u začaranom krugu iz kojeg nikako da izađemo. Mi nismo izgubili utakmice, ali kod nas se računaju samo tri boda raportira napadač sa Zelenortskih ostrva za klupski sajt.

I protiv Voše je bilo povuci-potegni. Gomešov udarac s abele tačke odbranio je Emil Rockov, ali srećom po crno-bele defanzivci gostujućeg tima nisu bili tako koncetrisani i Partizanov napadač je prvi stigao do lopte.

RepublikaFoto: Starsport
Rikardo Gomeš


- Na pravom  mestu u pravo vreme. Vojvodina ima odličnog golmana i pored ogromne koncentracije se desilo da odbrani, ali i na moju sreću ispusti loptu, tako da sam bio spreman i hvala Bogu postigao gol. Za mene kao napadača važno, a sa druge strane ako ekipa ne pobedi ostane samo zapisano - dodao je on.

Sad je izazov vezati dve pobede. U Superligi Partizanu to nije uspelo još od sredine septembra. Ali bar je ovaj teži deo kalendara (Napredak, Čukarički, Vojvodina) iza pulena Zorana Mirkovića. Sledi Radnik u subotu na Topčiderskom brdu. Tu ne bi smelo da bude problema. Problem je samo što je Crvena zvezda već odmakla na velikih 13 bodova razlike.

- Verujemo u sebe. Pogledajte velike klubove po Evropi, gube po četiri pet utakmica. Čar fudbala i jeste da traje borba velikih kojima se dese remi, pobede, pa nekad i poraz. Mi smo nesrećno rasuli bodove, to ne sme da se dešava, ali se nadam da je ovo kraj tome. Dugo je prvenstvo, idu i derbiji, verujem da će i drugi imati slabe dane, prosto realno bi bilo - kaže Gomeš.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading