U Evropi niko kao Zvezdin tandem

Autor:

Sport

09.11.2018

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je istorijskom pobedom nad Liverpulom (2:0) ukrasila niz sjajnih rezultata u Evropi, a značajnu ulogu u uspehu imali su Milan Borjan i El Fardu Ben, neizostavni dvojac na internacionalnoj sceni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Crvene zvezde

Fudbaleri crveno-belih odigrali su 12 utakmica na međunarodnoj pozornici u dosadašnjem delu sezone, a samo Milan Borjan, čuvar mreže šampiona Srbije, može da se pohvali svakim minutom provedenim na terenu.

Upravo je sjajni golman rekorder po vremenu provedenom na terenu tokom aktuelne sezone u UEFA takmičenjima – 1.110 minuta.

Drugo mesto među igračima sa najviše evropskih minuta od jula zauzima takođe Zvezdin član, El Fardu Ben, sa 1.084 minuta, ispred dvojca iz Rendžersa: Tavernije - Goldson i defanzivca Didelanža Pempeha sa po četiri minuta manje.

Uprkos činjenici da su igrači škotskog i luksemburgskog predstavnika odigrali svaki minut na evropskoj pozornici, razliku u minutima predstavlja pola sata produžetka igranog u Trnavi, a u kojem su Borjan i Ben imali udela.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Crvene zvezde

Još impresivnije brojke crveno-belih sprečio je peh Filipa Stojkovića koji je zbog povrede u 59. minutu napustio teren protiv Liverpula i tako prekinuo niz od 27 uzastopnih utakmica na evropskoj pozornici, zadržavši se na 1.079 ovosezonskih internacionalnih minuta.


IGRAČI SA NAJVIŠE MINUTA U EVROPSKIM TAKMIČENJIMA OVE SEZONE
Milan Borjan      Crvena zvezda   1.110
El Fardu Ben       Crvena zvezda   1.084
Džejms Tavernije           Rendžers             1.080
Konor Goldson     Rendžers             1.080
Džeri Pempeh   Dudelanž             1.080

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading