SRPSKI PASOŠ ZA GOSPODINA KLOPA!

Autor:

Sport

13.11.2018

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne pamti se da je neko ostavio takav utisak dolaskom u Srbiju kao menadžer Liverpula Jirgen Klop. Nemac se gospodski odnosio prema našoj zemlji pre, za vreme gostovanja u Beogradu i nakon poraza od Crvene zvezde (2:0) u 4. kolu Lige šampiona da je s pravom zaslužio da se nađe u razmatranju za dobijanje srpskog pasoša.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Trener Liverpula

Najmanje je pet razloga za to, a svaki u sebi krije duboko poštovanje koje je harizmatični Jirgen ukazao svojim srpskim domaćinima, poštujući istoriju, tradiciju i trenutno stanje države u koju je došao.

DODATNI PRITISAK

Malo je onih koji u surovom fudbalskom svetu razmišljaju na taj način, ali prvi potez Klop je povukao pre samog dolaska u Beograd. Izostavio je možda i najbolji deo slagalice koji je razbio Zvezdu na Enfildu - Džerdana Šaćirija. Albanac koji igra pod zastavom Švajcarske nije bio u računici svog trenera zbog konteksta i političke situacije. Nemac nije želeo da mu daje previše na značaju, znajući da bi spektakl u Beogradu pao u drugi plan i da bi njegova ekipa trpela dodatni pritisak. Poštovao je situaciju u zemlji u koju dolazi.

- Idemo u fantastični Beograd kao fudbalski tim da igramo fudbal. Mi smo veliki klub, nemamo nikakve političke poruke. Cilj nam je samo da igramo fudbal i zbog toga Šaćiri neće putovati u Beograd - rekao je Klop, koji je tom prilikom dodao i da je od prijatelja čuo divne stvari o Beogradu i Srbiji.

ŠMEKERSKI GEST

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Za vreme utakmice na Marakani - šmekerski gest za pamćenje. Na jaknu je zakačio Natalijinu ramondu, simbol kojim se odaje počast srpskim žrtvama u Prvom svetskom ratu. Posle teškog poraza Englezima je poručio da im ne pada na pamet da Zvezdu porede sa Mariborom, kog je Liverpul dvaput demolirao u Ligi šampiona (7:1 i 3:0).

- Niko ne može da kaže da je Crvena zvezda kao prošlosezonski Maribor. Prestanite da poredite ta dva kluba - kazao je Klop.

I na kraju još jednom poštovanje za srpske rivale. Debakl u Beogradu ublažio je pobedom nad Fulamom (2:0), a posle meča nahvalio je srpskog reprezentativca Aleksandra Mitrovića i kolegu Slavišu Jokanovića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Mitrović je bio neverovatan. Osećam simpatije prema Slaviši Jokanoviću. Mislim da bi trebalo da se ujedine oko Jokanovića i da se drže zajedno - istakao je veliki Jirgen.

Pet razloga zbog kojih Klop zaslužuje pasoš naše zemlje

1. Nije doveo Šaćirija na Marakanu

2. U superlativima govorio o Beogradu i Srbiji

3. Nosio Natalijinu ramondu na utakmici

4. Poručio Englezima da Zvezda nije Maribor

5. Hvalio Mitrovića i Jokanovića posle duela sa Fulamom

Godinama rastao uz Srbina Buvača

Trenerski put Jirgena Klopa bio je prožet saradnjom sa Srbinom Željkom Buvačem, pa zato i ne čudi što Nemac toliko poštuje našu zemlju. Njih dvojica sarađivali su punih 17 godina u Majncu, Dortmundu i Liverpulu sve do leta ove godine kada je Buvač odlučio da prekine saradnju s Jirgenom, koji ga je zvao mozgom svog trenerskog tima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading