LIGA NACIJA: "Orlovi" zadovoljni, ali jedna stvar ih posebno muči

Autor: Tanjug

Sport

18.11.2018

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski fudbaler Dušan Tadić i golman Predrag Rajković poručili su da je i pored oscilacija najvažnija pobeda nad Crnom Gorom (2:1) i da preostaje da se zavrsi posao protiv Litvanije za potvrdu prve pozicije u grupi Lige nacija.

RepublikaFoto: Starsport

Srbija je posle odličnog poluvremena imala 2:0, uz promašen penal Aleksandra Mitrovića, ali je u nastavku morala da brani rezultat nakon što je Stefan Mugoša uneo neizvesnost 20 minuta pre kraja.

- U drugom delu Crna Gora je krenula na sve ili ništa, mi smo se malo opustili i ušli u bespotrebnu paniku. Greškama smo im dali elana da pomisle da mogu do remija... Ima dosta stvari da se ispravi, ali i pozitivnih iz prvih 45 minuta - rekao je Tadić novinarima posle utakmice.


Vezista Ajaksa objašnjava da su "orlovi" u drugom poluvremenu bespotrebno promenili stil igre.

- Bezveze smo "lupali" loptu, bez potrebe. Trebalo je da ostanemo mirni i tražimo igru kroz pas. U drugom smo mentalno pali, jer smo ugrozili rezultat i to ne treba da se dešava. Sada imamo Litvaniju i da overimo prolaz. 

Golman Rajković, koji je menjao povređenog Marka Dmitrovića, odradio je dobar posao sa nekoliko zapaženih intervencija.

- Malo smo se povukli u drugom poluvremenu, ja sam samo odradio svoj posao. Drago mi je da smo pobedili i tako mora da bude i u utorak - rekao je Rajković.


Nekada najbolji mladi čuvar mreže na svetu priznaje da je ekipa pala i povukla se u drugom delu.

- Nismo smeli to da dozvolimo, ali nisu ni oni stvorili neke stopostotne šanse. Moramo da bude koncetrisani svih 90 minuta, a ne samo u prvom poluvremenu. Bilo nam je jako važno da dobijemo i sada smo veoma blizu da budemo prvi u grupi - zaključio je Rajković.

Srbija u utorak igra sa Litvanijom na stadionu Partizana od 20.45 na kraju Lige nacija

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading