ZAGORAC: Imam neki osećaj...

Autor:

Sport

23.11.2018

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana ove subote od 17 časova u hali "Pionir" igraju "večiti derbi" u okviru ABA lige. Igrač crno-belih Rade Zagorac otkrio je da u ovakvim mečevima taktika igra manju ulogu, sve je u glavi...

RepublikaFoto: Starsport
Rade Zagorac

- Sve je nekako debitantski za mene ove sezone, tako i derbi. Imao sam slična iskustva u Megi, polufinalnih i finalnih serija, tako da imam početni osećaj kako to izgleda. Priprema se, u nekom taktičkom delu, ne razlikuje previše, ali najvažnija stvar je mentalna priprema, reset prethodnih utakmica i da sprovedemo zamisli stručnog štaba. Takoše, i nošenje sa pritiskom je ključno - rekao je Zagorac i istakao važnost derbija:

- Svaki sport je ili pobeđuješ ili gubiš, ali ako sagledamo širu sliku, “večiti derbi” bi trebalo da bude deo razvojne stanice koji tim treba da prođe. Nije lepo gubiti, ali atmosfera je dobra.

Najbolji igrač Partizana ove sezone i na ovom meču će nastupiti sa maskom.

- Nos mora u hodu da prolazi proces rehabilitacije, ša ne bih tražio opravdanja i alibi za masku. To je deo moje svakodnevnice i svako dalje obrazlaganje neće pomoći... To je što je - rekao je Zagorac.

RepublikaFoto: Starsport
Markus Pejdž

Naravno, i Markusu Pejdžu ovo će biti prvi “večiti derbi” u karijeri.

- Čuo sam dosta o derbiju, ulozi su visoki. Moramo da damo sve od sebe na parketu. Nama je potrebna pobeda i na to se fokusiramo - rekao je Pejdž.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading