(VIDEO) MAGIJA JOKIĆA: Asistencije iz udžbenika i pobeda nakon produžetka u Orlandu!

Autor:

Sport

06.12.2018

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više asistencija nego poena, a na dva skoka do tripl-dabl učinka. To može samo Nikola Jokić. Ponovo je odlični Srbin dominirao parketom i vodio svoje Denver Nagetse protiv Orlando Medžika do pobede nakon produžetka 124:118.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić u duelu sa Nikolom Vučevićem

Veliki broj navijača u Srbiji mu zamera što se od 2016. nije odazvao Aleksandru Đorđeviću i stavio na raspolaganje reprezentaciji, ali govoreći čisto košarkaški Nikola Jokić toliko razume igru da vas tera na aplauz makar ne bio deo državnog tima.

Taj pregled dešavanja na terenu, lakoća kojom shvata gde bi trebalo da stoji i odbijanje da se, po američkom modelu, pretvori u „privatnika“ kakav je, na primer Rasel Vestbruk, donela je spskom divu status jednog od najzaslužnijih igrača u novoj pobedi Denvera, vrednoj ostanka na čelu tabele Zapadne konferencije.

Jokić je bio maestralan i ako bismo mogli sa nekim drugim sportom da ga uporedimo, rekli bismo da je delio asistencije kao što Miralem Pjanić upošljava saigrače u dresu Juventusa. Svaka lopta tamo gde je trebalo. Čak 13 takvih, uz još 12 poena (uz ne baš pohvalan šut pet od 13) i osam skokova za 35 minuta. Dovoljno za jednog od junaka trijumfa ispod kojeg se potpisao i Džamal Mari sa 30 poena, dok se Pol Milsap zaustavio na 18.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading