BEZ KALKULACIJA: Košarkaši Zvezde pred najvećim izazovom ove sezone!

Autor: Tanjug

Sport

18.12.2018

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić, pred meč protiv Galatasaraja na kraju prve faze Evrokupa, kaže da njegov tim ne putuje u Istanbul da kalkuliše, već ide po pobedu.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

- To je specifična utakmica sama po sebi, ali mi idemo tamo da dobijemo. O tog meča dosta zavisi, kao i od duela Monaka i Andore u raspletu naše grupe. Kvalifikovali smo se za Top16, ali putujemo sa željom da pobedimo- rekao je Tomić.

Bez obzira na ishod meča Andora - Monako, koji odlučuje o rasporedu mesta u A grupi, Tomić nema nameru da bira protivnike u Top16 Evrokupa.

- Ako hoćeš nešto da uradiš u Evrokupu, igraćeš protiv svih tih protivnika. Loše je da biraš. Ako hoćeš da dođeš do četvrtfinala, polufinala ili finala, negde ćeš igrati, na primer, sa UNIKS-om. Ne gledamo ko će biti u našoj grupi- rekao je Tomić.

Prema njegovim rečima atmosfera u dvorani neće uticati na ekipu jer je već pokazala da zna da igra na "vrućim" gostovanjima.

RepublikaFoto: Starsport

- Igrali smo i protiv Partizana u dvorani "Aleksandar Nikolić" i manje-više to je ista atmosfera kada igraš na "strani". Naš tim je pokazao da zna da igra u takvoj atmosferi i očekujem da odigrati dobro- zaključio je Tomić.

Pred ovu utakmicu problema sa zglobom ima Mohamed Faje, Filip Čović se vratio treninzima nakon nekoliko dana pauze, kao i Marko Kešelj koji je imao problema sa jačom prehladom.

- Verujem da će nas dočekati "vruća" atmosfera, ali razmišljamo samo o pobedi koja može da nam poboljša poziciju na tabeli i eventualno obezbedi nekog lakšeg protivnika u narednoj rundi. Koncentrisani na košarku, na teren i jedino nas to interesuje- rekao je Kešelj, uz napomenu da je važno da sve protekle u sportskom duhu nakon što je pre četiri godine u Istanbulu ubijen navijač crveno-belih Marko Ivković.

Njegov saigrač Dejan Davidovac poručuje da ga ne zanima ambijent u dvorani.

- Idemo da igramo košarku, spremamo se za ovu utakmicu kao da je najvažnija i želimo da pobedimo. Hoćemo pobedu bez bilo kakvih kalkulacija- zaključio je Davidovac.

Utakmica 10. kola A grupe Galatasaraj - Crvena zvezda igra se u sredu od 18 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading