EVROPSKI NBA U 2018. GODINI: Evo gde su Srbi kad se lupaju "banane" i kad zakucavanja pršte na sve strane

Autor:

Sport

01.01.2019

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sigurno ste navikli da u najjačoj ligi na svetu (NBA) gledate prava mala remek-dela u vidu zakucavanja i blokada, ali ima i Evropa šta da ponudi... možda i više nego što očekujemo. Sigurno da je 2018. godina opravdala očekivanja što se atraktivnosti košarke tiče.

Vladimir Lučić

Pred vama je sada ono najbolje iz godine za nama, potezi koji ostavljaju bez daha. Često su ljubitelji košarke u čudu kada vide šta su sve igrači na parketu sposobni da izvedu. 

Zato, spremite se i očekujte spektakl u reptrospektivi najboljih blokada i zakucavanja koju vam je portal Republika.rs spremio.

NAJBOLJE BLOKADE

5. Nemanja Nedović

RepublikaFoto: euroleague.net
Nemanja Nedović

Naš reprezentativac imao je odličnu sezonu u Unikahi, koju je donekle pokvarila povreda. Ipak, to ga nije omelo da svoje atletkse sposobnosti iskaže na pravi način, a blokada protv Makabija pokazuje šta sve Nemanja Nedović može. Sigurno da iskusni Artjom Parahuski ovo nije očekivao.

4. Ognjen Dobrić

RepublikaFoto: Starsport
Ognjen Dobrić

Nije Crvena zvezda prošle sezone briljirala u Evroligi. Naravno, to nije omelo crveno-bele da navijačima udovolje atraktivnom potezima i odličnim potezima koji su oduzimali dah.

Tihi heroj i jedan od projekata beogradskog tima za budućnost, Ognjen Dobrić, često ume da oduševi i pokaže šta se krije u njemu, a u jako bitnim momentima utakmice sa Valensijom prosto je uradio nešto što se ne viđa svaki dan. Kao lisica, šunjao se i čekao protivnika i da... isplatilo se, a njegov potez vrteo se po špicama Evrolige.

3. Vil Klajburn

RepublikaFoto: Starsport
Vil Klajburn

Potez kome je svedočio Beograd. Prestonica Srbije bila je domaćin fajnl-fora najjačeg košarkaškog takmičenja u Evropi, a košarkaš CSKA iz Moskve autor je najbolje blokade čitavog turnira. Način na koji je zaustavio Gustava Ajona zaista je za priču, a vredi ga pogledati više puta.

2. Pjer Oriola

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pjer Oriola

Košarkaši Barselone gostovali su u prepunoj "Morači". Raspoloženi su Crnogorci bili za igru, ali je često odlični Pjer Oriola uspevao da im postavi "rampu" na koš i ne dopusti bilo kakve egzekucije. Probao je Edvin Džekson da zakuca, ali pitao se i Španac.

1. Tanasis Adetokunbo

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tanasis Adetokunbo

Impresivni Grk nije često u centru pažnje, možda i nezasluženo. Koliko je zapravo moćan često dokazuje u individualnim situacijama. Zakucavanjima i blokadama.

Često svojom odbranom ume da oduševi i podigne navijače Panatinaikosa na noge. Protiv Valensije uspeo je ne samo da na spektakularan način osujeti pokušaj Španaca već i da se baci u aut kako bi loptu vratio svom timu. Da, uspeo je u tome. Sasvim zasluženo našao se na vrhu naše liste.

 

NAJBOLJA ZAKUCAVANJA

5. Vasilije Micić

Vasilije Micić

Nismo se navikli od našeg reprezentativca na ovakve egzibicije, ali Vasilije Micić igra sezonu karijere u Efesu.

Sigurno i najbolji igrač turskog tima često je umeo da zagorča život protivnicima, a Olimpijakosu je servirao rekordan broj poena na jednom evroligaškom meču (24 poena), a uz to dodao i neverovatno zakucavanje. Verovatno su mnogi bili u čudu kada su videli Vasu šta je namerio.

4. Kris Kramer

RepublikaFoto: youtube.com/EUROLEAGUE BASKETBALL
Kris Kramer

Košarkaš Lijetuvas Ritasa pokazao je svoje neverovatne atletske sposobnosti. Iako visok svega 190 centimetara, ovaj Amerikanac ume itekako da "zadrma" obruč.

3. Tanasis Adetokunbo

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tanasis Adetokunbo

Mlađi brat poznatijeg Janisa koji brani boje Milvoki Baksa u NBA ligi pokazuje iz dana u dan da krv nije voda. Vidi se da je u genima porodice Adetokunbo košarka i moć za neverovatnim zakucavanjima. U evroligaškom, grčkom derbiju, odlični Tanasis uspeo je da umalo polomi konstrukciju svojim neverovatnim kucanjem, ali je i sam skok bio veoma impresivan.

2. Luka Dončić

RepublikaFoto: Starsport
Luka Dončić

Bukvalno sve ume ovaj mladi Slovenac. Istina, zakucavanja još uvek nije provežbao dovoljno da bi mogao da se pohvali kompilacijom takvih poteza, ali je u 2018. godini zasigurno prilično napredovao i zaslužio kartu za najjaču ligu na svetu.

Na meču protiv Panatinaikosa oduševio je Evropu svojim potezom i "posterizovao" nemoćnog Kenije Gabrijela koji se naljutio nakon Dončićevog monstruoznog zakucavanja.

1. Ante Tomić

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ante Tomić

Bez sumnje, zakucavanje koje je obeležilo prethodnu godinu delo je Hrvata Ante Tomića. Baš protiv srpskog predstavnika zadesio se momenat inspiracije.

Odličnu asistenciju iza leđa Paua Ribasa korpulentni centar iskoristio je na pravi način. Ne samo da je zakucao loptu u koš preko Pere Antića već je uspeo i da polomi tablu. Imao je i sreće da se nije raspala u paramparčad. Nakon ovog poteza usledila je pauza dok se oštećenje ne sanira. Zasluženo prvo mesto, zaista, ovako nešto se ne viđa svakog dana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading