NBA ZVEZDA SE PLAŠI ZA SVOJ ŽIVOT: Taj ludak i manijak Erdogan hoće da me ubije!

Autor:

Sport

06.01.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NBA košarkaš Enes Kanter se sukobio sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom zbog čega mu je zabranjeno da se vrati u zemlju, a sada je to poprimilo novi nivo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Enes Kanter

Naime, centar Njujorka je odbio da putuje sa svojim timom u Londonu na utakmicu sa Vašingtonom koja će se igrati u prestonici Engleske, 17. januara, jer strahuje za svoj život.

- Nažalost, ne idem (u London) zbog tog ludaka, turskog predsednika - jasno je poručio Kanter medijima u SAD rekavši da je o svojoj odluci već obavestio klub.

On se plaši za sopstveni život i smatra da je jedino na tlu SAD bezbedan.

- Postoji šansa da me ubiju tamo (u Londonu). Zato sam pričao sa ljudima iz kluba. Neću putovati. Tužno je što sve ovo utiče na moju karijeru i na košarku, jer želim da pomognem mom timu da pobedi. Ali samo zbog tog ludaka, manijaka i diktatora, ne mogu čak ni da otputujem bilo gde i da radim svoj posao. To je jako tužno - rekao je Kanter koji smatra da itekako ima razloga da se plaši svog ubistva.

- O da, vrlo lako. Mnogo je špijuna tamo, mogu biti ubijen vrlo lako. To bi bila grozna situacija.

Kanter je svojevremeno podržao izbeglog Fetulaha Gulena, najvećeg Erdoganovog neprijatelja i žestoko kritikovao turskog predsednika zbog čega mu je poništen pasoš i zabranjen povratak u zemlju, a često ima problema i kada je u drugim državama.

Da li sada samo preteruje, da li je reč o paranoji ili opravdanom strahu, nadamo se da nikada nećemo saznati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading