Atmosfera sjajna, srećan zbog "grobara"

Autor:

Sport

09.01.2019

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Andrea Trinkijeri je jako zadovoljan posle sjajne pobede Partizana nad Albom 78:66, zatražio je da se podrži tim i Vanja Marinković, a imao je i molbu za navijače.

RepublikaFoto: Starsport
KK Partizan

- Ako postoji timska pobeda, ovo je timska pobeda. Igrali smo i odbranu i napad kao tim, kroz greške, bili smo konzistentniji nego inače i pobedili smo jer smo uspeli da se dobro krećemo bez lopte proitv Albe. Primili smo neke poene, ali ako svedete Albu na ispod 70 poena, znate da ste uradili nešto dobro - rekao je Trinkijeri.

Mnogo je dobrih stvari bilo večeras: sigurna završnica, dobra treća četvrtina, Alba svedena na 66 poena iako joj je prosek preko 85...

- Ja sam zadovoljan, srećan zbog mojih igrača, zbog svih "grobara". Atmosfera je za mene bila baš fantastična, iako znam da može bolje. Moram da nastavim da radim, da kopam. Ne smem da popustim ni centimetar, jer ako popustim centimetar, oni će da odu 10 metara. Ja sve poštujem i ne želim da se moje reči pogrešno shvate.

Mi svi želimo da malo po malo vratimo Partizan...ne možda u ono što je bilo, ali blizu toga. Iz srca molim da se ne bacaju stvari u teren, to ne prija Partizanu. Mi želimo da vratimo Partizan u važnu košarku. Shvatam sve, ali ako može jedna mala, mala želja, to bi bilo za mene - rekao je Trinkijeri.

RepublikaFoto: Starsport
KK Partizan

Zamenik kapitena Vanja Marinković odigrao je odlično i bio najefikasniji u svom timu. Na pitanje o njemu, Trinkijeri je zatražio podršku.

- Vanja je fantastičan dečko, ali ima ožiljke. Njemu nije lako nekada da igra. Mi ne spasavamo živote, mi nismo lekari, mi smo trener i igrači. Imamo fantastične živote, znamo to svaki dan. Ja sam radostan jer je Vanja odigrao kompletnu utakmicu. Znam da on može tako češće ako ga malo više volimo svi, jer on je naše dete.

Nije on dete, ali nema 30 godina, ima 21 godinu. (Tu su ga novinari ispravili da je danas napunio 22, posle čega je trener nastavio:) Dobro 22, ostao sam u staroj godini, malo sam previše popio. Ja želim i nadam se da je ovo samo početak. Želim da igra malo stabilnije. Zadovoljan sam kako je tim odigrao celu utakmicu", rekao je trener Partizana.

Renfro je već pokazao da je dobro pojačanje, a večeras je to dokazao i Nikola Janković.

- Nikola je…danas smo imali dve petice sa četiri faula, dva i dva posle četiri minuta. Pre sedam dana to bi bilo ovako (krsti se) da se utakmica do kraja. On je našao svoj prostor, mora da ima dobre blokade, odbranu i do koša da završi. To je njegov posao, on je tvrd, super timski igrač i mora uvek da igra za tim - rekao je Trinkijeri.

RepublikaFoto: Starsport

Trener Albe Aito Garsija priznao je da je Partizan bio bolji.

- Prvo, čestitam Partizanu, odigrao je dobru utakmicu, imao je dobru kontrolu. Mi nismo dobro igrali. Moram da im čestitam, odigrali su bolje, posebno u pik en rolu, postigli su mnogo koševa iz svih pozicija. Imali smo šansu tri minuta pre kraja da preokrenemo, ali nismo je iskoristili. Posle toga, nije moglo da se uradi ništa, "nada"! - rekao je Aito.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading