Nema tih para za koje bi Pešić otišao u NBA, razlog je jednostavan!

Autor:

Sport

10.01.2019

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaški trener Svetislav Pešić rekao je šta misli o košarci u NBA ligi i uporedio je sa evropskom.

Trener Barselone

Pešić trenutno trenira Barselonu, a svoju trofejnu karijeru proveo je isključivo u Evropi.

Popularni "Kari" je objasnio koja je razlika između evropske i američke košarke.

- U košarci, ako želite da promenite ritam, da igrate u tranziciji ili ili pozicioni, to ne radite putem napada, već putem odbrane. Tek tada možete preuzeti inicijativu u napadu i igrati kontra-napade ili kontrolisanu ofanzivu. To se tako radi u Evropi, a ne kao što se radi u NBA - to tamo nije košarka- rekao je Pešić. 

RepublikaFoto: ACB

Pešić je opisao evropsku košarku, tačnije onu koja se igra u Evroligi, kao "najbolju košarku koja se igra u svetu". 

- Svako veče ili jutro kada pogledate NBA rezultate vidite da je 129:119, 122:120 ili 120:15 i tako dalje. Svi se raduju, svi su srećni... Najbolja košarka današnjice je u Evroligi- istakao je Pešić posle pobede nad Armanijem. 

Pešić ne veruje da u NBA možete videti nešto više nego u Evroligi, ali zna šta je na ovim prostorima, barem do sada, falilo. 


- U Evroligi možete da vidite sve. Ima odbrane, napada, taktike... Šutiraju se trojke, kreira se igra, ima svega. Ono što u Evropi do skora nije dobro rađeno je "prodaja" košarke, kao što je to primer u NBA. Nismo znali kako da prodajemo naš proizvod u Evropi- rekao je Pešić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading